KALAMALJASSA! Loppukesästä sain keidashetken. Tyttäreni vei minut ihanille leivoskahveille ja Jukka Rintalan pukunäyttelyyn. Laatuaikaa kahdestaan, mikä sen parempaa. Ja taitaisi Jukkakin iloita, jos tietäisi, että on kolunnut suvun monet monituiset juhlat häistä hautajaisiin saman jakun mukana. Ajatonta ovat Rintalan vaatesuunnitelmat. Ostin kyseisen mustan satiinijakun päälleommelluilla ruusukuvioilla 30 vuotta sitten. Vaate on yhä ajassa ja käytössä moitteettomana. Se maksoi kamalasti, peräti 500 markkaa silloista rahaa. Tunsin itseni tuhkimosta prinsessaksi muuttuneeksi kaunottareksi. Ja mikä parasta: Rintala tuntee pullukoidenkin vartalon kaaret. Olinpa lihava tai laiha, aina vaate istuu kuin valettu!

Ehkä pukujakin inspiroivampi kohtaaminen syntyi koristekalamaljan kanssa. Kimalteleva kala roikkuu maljassaan ihan omassa kuplassaan ilman tippaakaan vettä. Eläinten ystävät kannattavat varmasti juuri tällaista kalamaljaa! Niin teen itsekin. Minulla oli oikea ja upea kultakalamalja. Siitä jouduttiin luopumaan luovien lapsivieraiden takia. Herkkuhetkeen ei ollut lupa tulla ennen kuin kädet on pesty. Mitä sitä merta edemmäs kalaan. Kului jonkin aikaa – ja sitten huomasin, että kala parka kärsii ja voi huonosti sen takia, että lapsoset käyttivät kalamaljaa käsienpesuvetenä. Samalla saattoi käsisaalistaa, jos kukaan ei ollut näkemässä. Mutta koristekalamalja on minusta riemukas keksintö. Malja on jo, vain kimmeltävää desing-kala puuttuu!

Ihmisenkin on paikoin hyvä olla kuin kala kuivalla maalla, suojatussa kuplassa ajatustensa ja elonsa asioiden kanssa. Kunhan ei jää kuplimaan liian pitkäksi aikaa ilman elämän realiteetteja. No tämä aihe on kuin Esa Saarisen kommentit aiheena ajattelemisen ajattelemisesta. Sen verran työstin omaan käyttöön, että ajatusten sisällön tarkastelu on kyllä paikallaan. Jos ajatukset kääntävät tunkiota kaiken aikaa, siis ikäviä, mieltä madaltavia, jopa koston ja kaunan asioita ja ajatuksia – päätyy ajattelija itsekin talikon nokkaan. Kerro mitä ajattelet ja minä kerron, millainen sinusta on muotoutumassa. Ajatussisällöt saattavat pitemmän päälle hyvinkin muovata meita ajatusten laadun ja määrän määrittämään suuntaan. Toivottelenkin siis kaikille kirkkaita kuplia. Jos eteen tulee sameampi sakka, todetaan se ja mitä sille voi tehdä, mutta ei anneta sakan pilata koko kuplaa.

Jaa tämä sivu