412

23.02.2024

PELATAANKO TOLLOA

Onko teille hyvät lukijat valjennut, miksi hyvinvointialueen pitää brändätä ja mainostaa itseään! Varttimiljoonan laskulla olisi palkannut jonkunkin hoitajan tai muun henkilön tai ostanut kipeästi kaivattuja, kalliita tarvikkeita. Mitä tekemistä kangaskasseilla, huulirasvoilla ja ostoskärryn poleteilla on sen tosiasian kanssa, että kansalainen tarvitsee hyvää ja mieluiten nopeaa hoitoa. No kaupasta saa kärrin, jos on millä irroittaa ne toisistaan, kärriin voi pakata hyvinvointikeskuksessa hyvinkin tarpeelliset odottajan eväät, eikä eväitä käsissä kuljeteta, vaan tietysti siinä kangaskassissa.

Kassin havaittuaan jokainen tietää, että tuolla tuossa on tulipalotarve hyvinvointikeskukseen; pois alta risut ja männynkävyt. Ja huulirasva sitten? Se on hyvä kapine stressileluna odotustilassa. Sitä voi aukoa ja sulkea ja välillä sipaista huuliin. Yön kylminä tunteina kotiin kömpiessä suojaa rasva purevalta ja ahavoittavalta tuulelta. - Hei, sehän olikin selviytymispakkaus!


Meillä kysytään usein, että pelataanko tolloa? Tällä ei ole mitään tekemistä älykkyyden kanssa eikä tämä myöskään arvostele sotepalveluja ja niistä päättäviä ihmisiä. Vaikka pitäisi sittenkin. Luin, että ministerit ja kansanedustajat pakenevat kuin rotat laivasta valtuustopaikoistaan sotesolmujen takia. Ei pitäisi päästää pois vaan pakottaa juomaan viimeistä pisaraa myöten. Hehän itse ovat olleet kaikki sotkut solmimassa, eivät palveluja käyttävät kansalaiset. On se kumma, että saa sotkea, sitten erota ja jättää kaikki toisten hoideltaviksi. Koettakaa selvitä, meillä on nyt valtion kuristusdieetti pöydällä. Teemme hartiavoimin töitä, että kaikki kurjistuisivat. Oli kai viisasta aloittaa sotekurjistuksella, sillä se vaikuttaa niin moneen ihmiseen kokonaisvaltaisesti ja monesti nopeastikin! Hyvin tehty pohjatyö helpottaa kurjistamisen kulussa.


Niin, se tollo. Nuorisolle tuli huoli, että voiko täällä enää pelata tolloa. Olin näet kevättä rinnassa harjoittanut pesänrakennusviettiä sisustuksen avulla. Lukemattomat naiset saavat saman kohtauksen heti, kun aurinko alkaa paistaa. No, kynttilämalja oli ilmestynyt keskelle olohuoneen pöytää ja tuli ja tollo ovat huono yhdistelmä. Totta kai voi pelata! Laitetaan kynttilä sammuksiin tai sivuun. Tollo on näet paperitollo ja kysymyksessä on liikunnallinen leikki. Yksi seisoo keskellä siepparina ja yrittää saada kiinni paperitolloa, jota toiset heittelevät sinne tänne. Kun tollo jää haaviin, joutuu sillä kertaa heiton tehnyt pelaaja keskelle. Kivaa on ja hiki tulee pintaan. Suosittelen.