Laitoin tuon kierrätyksestä saadun tähtösen ruukun päälle odottelemaan varsinaista sijoituspaikkaansa joulujärjestelyissä. Ja kas! Puolihuolimattomasti kädestä pudotettu koristus osuikin ihan oikeaan paikkaan. Tuli ilojyvä kanasen löydettäväksi. Siinä se on tököttänyt joulunpyhät ja muistuttanut, että on kannustavampaa ajatella, että ruukku on jo puolillaan eikä, että se on vasta puolillaan! Alkavat työn määrittämät härkäviikot korjaavat kotien koristeet pois, mutta ei niiden kannata antaa kaikkea glamouria kiikuttaa ulos. Ilojyväset saavat ihmeitä aikaan!

Iloa ja kaikenlaista kannustavaa nyt tarvitaankin. Kaikki tuo löytyy Taivaallisesta Turvasylistä. Stressin- ja paineensietokyky jaksavat, jos edes vähäsen saa hengähtää. Ja paras jaksaminen löytyy silloin, kun tutusta Turvasylistä saa ainekset tarpeelliseen suorittamiseen ja oikeaan näkökulmaan pelon karkoittamiseksi. Tähän Turvasyliin ei tarvita passia eikä maskia. Saat vain tulla ja turvautua! Ikiaikojen Kaikkivaltias Jumala tuntee ja tietää ihmisen tarpeet ja tilan. Hän vain odottaa, että itse vapaaehtoisesti haluat tulla ja käydä taloksi. Hänen puoleltaan ei ole esteitä. Kannattaisiko käydä kurkkaamassa!

Vuoden 2022 tärkeimpiin oppisisältöihin kuuluu opetella sanomaan ei! Kyse ei ole negatiivisestä elämän näkökulmasta vaan itsesuojelusta ja perheen suojelemisesta. Jos et tee pahaa kenellekään, voit hyvällä omallatunnolla sanoa ei silloin, kun katsot, että et voi etkä halua sitoutua ehkä kovinkin yleiseen mielipiteeseen ja näkökulmaan. Jos olet sinut itsesi ja tekemistesi kanssa, jaksat vaikeissakin olosuhteissa. Mitä ihmeen väliä on sillä, mitä muut ajattelevat. Et varmasti jää elämän ulkopuolelle elämällä omaa elämääsi, kun et pyri vahingoittamaan muita! Sitä paitsi saattaa käydä niinkin, että yllätykseksesi huomaat yllättävän monen ajattelevan ja toimivan tavallasi, he eivät vain uskalla tai halua tuoda näkökulmaansa esille. Pelko muiden ajatuksista meistä on monen epäonnen alku ja juuri!

Toiseksi tärkein asia on lähdekritiikki! Tutki ja ajattele. Jos väite on näin, kuka hyötyy siitä! Opin tämän läksyn jo 80-luvulla ja sain vähemmän palkkaa. Silloinen työnantajani Helsingin Sanomat ei suostunutkaan julkaisemaan yhtä artikkeleistani. Miksi ihmeessä? Syyksi selitettiin, että jos kirjoitat noin, menetämme mainostuloja! Tosiasioita ei siis annettu julkisuuteen siksi, että niistä koitui hetkellistä taloudellista menetystä. Luulemmeko siis, että tämän päivän mediahenkilöt eivät olisi samassa veneessä vieläkin suuremmassa mittasuhteessa! Taustavaikuttajat ja pakko, politiikka ja oma etu menevät sataprosenttisesti hyväksyttävän journalismin edelle takuuvarmasti. Siksi on luettava ja kuunnelta tietoa eri lähteistä mahdollisiman monipuolisesti. Me elämme informaatiosodassa – uskoittepa sen tai ette. Tätä opetetaan lapsille läpi kouluelämän. Sitä sanotaan medialukutaidoksi. Millaisen arvosanan saisit itse tästä oppiaineesta! Ei kuulkaa tarvitse provosoitua jos vaikka kuinka yritetään provosoida. Parempi katsoa kuin katua! Ja totta tämäkin, yleensä et häviä etkä voita vähäistä arvostelunnarinaa lukuun ottamatta, vaikka tekisitkin juuri niin kuin itse haluat! Koirat haukkuvat, mutta karavaani kulkee! Vaikeaksi tämän tekee se, että pelkäämme niin kovasti leirin ulkopuolelle joutumista. Itse ajattelen, että parempi leirin ulkopuolella sielun rauhassa kuin leirin sisäpuolella jatkuvassa ristiriidassa ja piinassa. Hypätkää kaivoon! Ilomielin!

Voimia rakkaat ystävät härkäviikkojen pitkäveteiseen ahertamiseen. Jos sinulla on jotakin hyvää jaettavaa toisille, tee se ihmeessä, sillä silloin ehkä itsekin saat ilojyväsen korkeimmassa vastamäessä.

Jaa tämä sivu