25.05.2023

MII TUU

Hammaslääkärin vastaanottotiloihin tussahti mukavanpuoleinen vanha mies. Päivää! Janne laittoi minullekin ihan uudet hampaat. Kahtokeepas! Saimme valloittavan valkean posliinihymyn korvasta korvaan. On hienot! Jätän sivistyssyistä kertomatta jatkon hampaiden loksauttavasta sisäänajosta ja kihnauksesta ja hiertämisestä. Kyllä kauneuden takia voi joutua kärsimäänkin! No mutta! Eikö ensivaikutelma ole hellyttävän mukava ja turvallisen tuttavallinen, lähimmäislämmittävä. Tässä sitä ollaan samassa veneessä ja pelätään sisään kutsumista. Ajatuksen automaattisyöttö näytti toimivan paremmin kuin ennakoiva tekstinsyöttö – vai toimiko sittenkään!


Papparainen kierätteli keskustelun hampaiden poistoon. Ennen sanottiin, että poistettava hammas kuoletettiin. Lapsena pelkäsin, että koulettavat koko pojan. Hyvä, että sanovat vain puuduttamiseksi. Mutta kyllä se piikki oli kuolettavan iso!! Voi sentään. Ajatelkaapas, kun minulla on sellainen vika, että en oikein puudu. Pitää käyttää pesäpallomailaa ja hevosannosta. Ja sitten papan pakinat jatkuivat …


Lieneekö pesäpallomailan syy, että papan silmissä vilahti ja suu alkoi suoltaa sopimattomia. Mutta on sulla kuule tuo mies tuossa. Sillä onkin sellainen piikki, että kyllä puutuu, kuolettuu varmasti.

Kun nykyisin ei saa arvostella eikä arvioida, en uskaltanut vehnästellä enkä tietenkään jatkaa näin häkellyttävän hedelmällisestä aiheesta. Kiirehdin siis vaihtamaan puheenaihetta. Pappa ei antanut periksi. Sanoinko pahasti? En ottanut kantaa, vaikka tällä tavalla mies ilmiselvästi piti kiinni häntä miellyttävästä aihepiiristä. Tekeydyin siis tyhmäksi ja kuuroksi ja jatkoin muusta. Kun en hätäpäissäni keksinyt muuta, hiffasin, että kuulkaa, tuolla 3D laitteella voi varmaankin tehdä jokaiselle omat sopivat drakulahampaat. Olisikohan markkinarakoa, ei rakoa, vaan arvoa ... Mitä ihmettä minä oikein horisen … Kunpa jo kutsuisivat paparaisen kuoletettavaksi!