483

04.06.2024

MANDARIINIMÄNTY

Asun tosi eksoottisessa ympäristössä! Isomummo tiiraili maisemia takapation aurinkovarjon alta yhdellä silmällä, koska muuten kaikki näkyy kahtena. Ihan niin kuin kasvaisia mandariinejä tuossa puussa. Sanopa muuta. Meillä taitaakin olla tässä oikea suomalainen mandariinimänty! Ja juttu jatkui. Mikäs kukka tuo tuossa on tuo uusi? Se on kanna. Mikä ihmeen konna, ihmetteli isomummo. No, meillä pahuus on ainakin rajatulla alueella – ruukussa!


Ei saisi irvistellä toisen kuulovirheille, kun itselläänkin heittää. Korvien rutina ja runkse ajoi minut korvalääkärille. On kuulema korvatorven konnailua, allergian aiheuttamaa turvotusta. Paineen tasaamisessa on vaikeuksia. Sepä hyvä, totesin, sillä nyt minulla on perusteltu syy saada räjähtää, jos siltä tuntuu. Lääkäriä nauratti. Sille ei voi oikein mitään muuta … Ei haittaa. Tärkeintä on, että pääsen elävänä hautaan. Tämän sanottuani tarkistin, että tie ulko-ovelle oli esteeetön. Helteen aiheuttamia tosikommelluksia!


Ja mikäs tässä on kesää viettää. Presidenttimme kävi Bilderberg kokouksesta samassa uudet tulevaisuuden ohjeet aivan kuten monet muut päätöksiä tekevät poliitikot. Kyllä Suomi on toisten käsissä, ei omissaan. Globaaliuuden mantra muuttaa maailmaamme, vaikka emme sitä itse hokisikaan. Mutta se täytyy sanoa, että Agenda 30 uusin älyttömyys ja suoranainen valhe on nyt nähty. Että lihan syönti lihottaisi! Jokainen nainen, joka on yrittänyt pudottaa painoaan, tietää, että pieni pihvi tai kalapalanen runsaan salaatin kanssa pitää nälän poissa ja pudottaa painoa, Älkää tulko kaatamaan kokemuksen rintaääntä! Lainaan nyt Isoa kirjaa vähän sovitellen. Maailmasta on tullut kuin koira, joka palaa oksennukselleen. Se on tyhmä, se koiramaailma nimittäin, joka uusii hulluuksiansa! Vaikka miten sen nyt ottaa? Elävä koira on kuitenkin parempi kuin kuollut leijona.

Toivoahan se antaa sekin, että edes saa olla elävien seurassa – vaikka vain koirakaverien kanssa.