09.05.2023

PISTÄÄ MIETTIMÄÄN!

Siskon hevoskastanjakodissa sattui mietityttävä tapaus. Vieras tutki kuvan esittämää koriste-esinettä. No sitten puhkesi puhumaan, että kuule mikä ukko tuo tuossa pyrkii johonkin sisälle? Sisko peitti ällistyksen ihaltavasti. Amerikan ihme! Pelastin roskiin joutumasta ja siinä se on seurannut mukana. Et sitten muista Raamatun kertomusta Jeesuksesta, joka kolkuttaa jokaisen sydämen – siis sinunkin – ovella. Kop kop! Kolkutan jokaisella ovella. Jos joku kuulee sen ja päästää sisälle, käyn hänen luokseen ja aterioin hänen kanssaan. Ateriayhteys kuvaa syvää yhteenkuuluvuutta. Jeesus tahtoo siis tutustua sinuunkin. Tai Hän kyllä tietää ja tuntee sinut, mutta sinulla saattaa olla puutteita Taivaan Kuninkaan tuntemisessa. Ja koska ei ole vähäisemmästä kuin iankaikkisuusosasta kysymys, suosittelisin antamaan mahdollisuuden ja raottamaan ovea. No enpä tullut ajatelleeksi. Sanomattakin on selvää, että vaikka kysymyksessä oli vanhempi painos naisihmisestä, kristilliseen kasvatukseen oli jäänyt puutteita. Ja pian kasvavat sukupolvet, joilla ei ole pelkästään puutteita, vaan totaalinen tietämättömyys koko asiasta.


Vanhassa Testamentissa juutalaisille sanottiin, että ei saa tehdä kuvaa mistään, mikä on taivaassa.

Hyvä ohje. Miten me ihmiset osaammekin kumartua kaiken maailman kipsi- ja puujumalien edessä, mutta emme tunne Kaikkivaltiasta Jumalaa. Enkelikulttikin osoittaa, että meissä on syvään painunut taipumus palvontaan niitä kohtaan, joille se ei kuulu. Enkelit ovat palvelevia henkiä, eivät palvottavia eivätkä onnenamuletteja! Karsastan myös ristille jätettyä jeesuskuvaa. Siinä esitellään maaailman ilmeisintä valhetta. Jeesus ei jäänyt ristille! Meillä on tosiasiassa tyhjä risti ja tyhjä hauta. Meidän Herramme elää!


Kohta joku kysynee myös Orpon uutiskuvasta, että kuka tuo ukko olikaan. Eikä se ole mikään ihme. Kun hallitusneuvottelijan aika kuluu pirpaparven ja somesotkujen selvittelyssä, väsyy väkevämpikin mies. Keille olemme oikein antaneet avaimet kotoSuomen hoitoon. Peruskoululaisille opetetaan samoja juttuja kuin tulevalle valtionjohdolle. Hirveetä!


Niin on päässyt käymään, että ennen vanhaan Joku teki kaikki kummat ja kolttoset. Nyt samat syyt voi sälyttää Somen niskaan. Ja kaikki kuin yhteisestä sopimuksesta unohtavat, että me itsehän siellä sekoilemme! Yritysten ylimitoitetut voittomarginaalit aiheuttavat ahneusinflaation. Tulevan hallituksen pitäisi hoksata, että samalla, kun hoitaa entisiä velkoja, pitäisi pitää huolta siitä, että uusia katastrofeja ei ihan noin vain pääse syntymään. Helpottaa vain se vanha sanonta, että ahneella on kakkainen loppu. Että revitäänpäs siis siitä!


En tiedä, onko Orpo opetellut Raamatun kertomukset draaman vai ulkoluvun avulla. Laitan tässä nyt kaiken varalta otteen Jesajalta: Kaikkivaltias Jumala on sinunkin aikojesi vakuus, avun runsaus, viisaus ja ymmärrys. Kop kop!