04.06.2023

TYRMÄÄVÄKSI TUUNATTU

Kun nyt katsotte kuvan pusikkoa, patiopensasta – voisitteko kertoa, mikä kasvi on kysymyksessä! Punaisuus ei johdu syksystä, koska on aikainen kesäsää. Kysymyksessä on tuunattu luovuus! Muistanette viime kesän bambun? Kasvi säilyi lumen alla miten kuten, joten kevät toi esiin yllätyksen: hippusellisen vihreitä lehtiä ja paljon kuolleita lehtiä kuin elokuvafestivaaleilla. Lehdet kiikkuvat kuitenkin napakasti kiinni vielä vihertävässä oksassa. Minulla ei ole minkäälaista tietoa, miten bambu aikoo tästä eteenpäin. Kuollut vai elossa. Koska kallis investointi on tehty, ajattelin auttaa katseen kohtaavia tyrmäävällä tuunauksella. Pikainen sumu spraymaalia sinne tänne – ja kas, saatiin muodonmuutos, joka pysäyttää pihavieraat. Mitäpä ihminen ei tekisi pationsa parhaaksi!


Kylmyys ja harmaus väsyttävät meitä kaikkia. Saimme jo esimakua auringon hellivästä hoidosta ja nyt hytistään tässä. Kaikesta huolimatta tulivat koulujen juhlat juhlittua. Sain laulaa suvivirren kahdesti ja palata työhistorian tunnetiloihin puhumattakaan rakkaiden siunatusta yhdessäolosta. Monet entisistä työtovereista piipahtivat halaamassa. Jotakin on siis tullut tehtyä oikein. Olisin toivonut pitkiä halauksia sillä ne lämmittivät kirjaimellisestikin.


Alkavat lomat heittävät meidät ensin pieniin ahdistaviin ajatuksiin. Olenko kiittämätön? Et ole rakas ystävä. On osattava erottaa kiittämättömyys pelkästä väsymyksestä! Vuoden ralli vie voimia ja asian havaitsee vasta sitten, kun tulee äkkipysäys: pakollisen rutiinin keskeytyminen. Siirtyminen pakkotahtisesta työstä osittain valinnaiseen joutilaisuuteen on sekin prosessi: tulee huomanneeksi asioita, jotka pitkän talven kiireessä ovat valitettavasti jääneet sivummalle tai peräti kokonaan syrjään. Prosessoi rauhassa, äläkä etsi syitä itsestäsi tai toisista. Parin päivän päästä heräät aamuun, jota sekä mieli että keho ovat odottaneet puoli vuotta!


Iloitsin ja kiitän siitä, että tänä vuonna koulujen juhlissa puhuttiin pienistä asioista iloitsemisesta.

Uimarantareissu ja jätskikitska ovat edelleen lasten suosituinta tekemistä. Ei siis tarvitse harmitella, jos perheellä ei ole taloudellisia mahdollisuuksia suurisuuntaisiin lomareissuihin. Nyt on mahdollisuus arjen harvinaisuuteen: yhdessäoloon levosta käsin. Levollinen olo kertoo, onko vapaa aika tuunattu tyrmäävän toisenlaiseksi, voimaannuttavaksi kokemukseksi.