435

19.03.2024

HYRSKYN MYRSKYN

Mot paljasti tekoprofiileilla olemassa olevan sietämättömän saastan: lasten henkisen ja fyysisen hyväksikäytön paljaana ja kaunistelemattomana. Olemme voimattomia sen suitsimisessa. Ainut tapa päästä selvemmille vesille, on kieltää lapsilta sosiaalisen median käyttö niiltä osin, kun niillä on mahdollisuus vaikuttaa nuorten elämään kielteisesti. Ja ne lapsille ja nuorille laaditut alustat! En osaa tietotekniikkaa niin paljon, että pystyisin arvioimaan alustojen mahdollisuuksia. Sen kyllä tiedän, että ikäraja sosiaalisessa mediassa toimimiselle voisi olla vaihtoehto. Ei sekään kyllä kaikkea hoitele; ostavathan vanhemmat lapsilleen päihteitä ja tupakkaakin. Mutta yksi on varmaa ja minusta varteen otettavaa. Jumalan Sana kertoo, miten käy niiden, jotka viettelevät yhdenkään näistä pienistä. Myllynkivi kaulaan ja molskis vaan! Eikä syväsukeltajia ole kuvassa eikä luvassa.


Toinen ikävä ja merkillinen asia on vuokra-asuntojen sotkijat ja varsinaiset tuhoajat. Vuokratakuu ei ikinä riitä tuhon korvaamiseen. Usein kysymyksessä lienevät huumeiden käyttäjät. Ja näissä tapauksissa korjauskustannukset jäävät ikiaikojen saataviin!Monille kunnollisille vuokraajille vuokratakuu on este asunnon saamiselle. Tästä huolimatta ajattelen, että pitäisikö vuokranantajan voida vakuuttaa asunto tuhotöiden osalta niin, että vuokraaja vastaa kustannuksista. Ellei täystuhoa ole tehty, voitaneen vakuutuskustannukset tasata asunnon irtisanomisen yhteydessä.Meille käy kohta niin, että yksityisen sektorin vuokranantajat vähenevät kuin pyy maailmanlopun edellä – ja kuitenkin hyvän asumisen tason takia tarvitsemme näitä koteja välttämättä.


S-marketin kauppareissulla kolme ilmeisesti lukiolaispoikaa ohitti minut kassalla. Heidän jälkeensä jäi valloittava tuoksuvana! Puhtaita ja hyvälle tuoksuvia nuoria ihmisiä. Ihanaa! Ja ihan tavallisena koulupäivänä iloisesti keskenään rupatellen. Ymmärrän allergikkojen ongelman, mutta tuoksuihmisenä nautin suunnattomasti. Uutisten mukaan tuoksut ovat taas tulossa enemmän esille, voitaneen puhua oikein trendistä. Aika metkaa, että kun maailma ympärillämme muuttuu rumaksi, ihminen korvaa rumuuden jonkun aistin hellimisellä. Ihmisen elämä on tuoksuista tehty: äidin syli, saunavasta, herkkuruoka, ensimmäinen deodorantti … Tervetuloa tuoksujen tuomat muistot!