YMPÄRI KÄYDÄÄN, YHTEEN TULLAAN! Suomalaisissa pirteissä eineheltä noustessa nuolaistiin puulusikka ja tökättiin hirrenrakoon seuraavaa ruokailua odottamaan. Tätä historiallista päivittäistapahtumaa on naureskeltu vuosikaudet. Vaan miten kävikään. Muoviaterimet julistettiin pannaan ja niin vain ultramodernimummo nuoli puisen lusikkansa viimeiseen makupisaraan jätskikioskin pihalla. Niin siinä sitten ajan mittaan käy, että tukkipuitakin mitataan puulusikoiden valmistusmäärillä! Ja mitä unioni päättääkään maitotölkkien kohtaloksi. Olemme eläneet hinkkikauden ja muovipussikauden – ei sitä maitoa mihin hyvänsä voi pakata …

Päivänkakkara on puhdassydämisyyden symboli. Kasvakoot vain kaikki pientareet tulvillaan tätä hyvettä, eihän puhtaita sydämiä enää paljon muualla näekään. Puhdassydämisyydestä jalostuu täydellinen sydämen sivistys – ja se on lähes sukupuuttoon kuollut laji. Mutta sille en mahda mitään, että kovasti toivon ja yritän edistää, että moiset vanhat käytänteet versoisivat ja varttuisivat kuin uutuuttaan karheat puulusikat.

Väki ihmettelee nuorten karmeita ja kohtalokkaita väkivallantekoja. Miten on mahdollista, että lapset tekevät henkirikoksia! Olet, mitä syöt pitää paikkansa kaikissa ikäpolvissa. Lasten maailma tarjoilee aamuateriaksi ja lounaaksi paholaisen puuroa erilaisten tiedonsiirtolaitteiden ja viihdevempaimien kautta, iltaruuaksi sopii irstaus eri muodoissaan, vaikka sulkuja ja estoja pystytettäisiin pilvin pimein. Lapset ja nuoret tarvitsevat yliluonnollista suojelua! Vaikka lapsi siirtyy sivistyksen kehtoon – kouluun, oppii hän tarpeellisen lisäksi ensin kirosanat ja historialliset V-huudahdukset luonnollisina ilmaisukeinoina. Koulussa ei ruokita väkivallalla ellei nyt koulukiusaamista ja tönityksi tulemista lasketa mukaan, mutta kaverit ovat saaneet kyllä katsoa kiellettyjä 18- vuotiailta juttuja ja ne kertoillaaan yksityiskohtaisesti välitunnin välipaloina. Eräs äiti kauhisteli nykyaikaista huvipuistojen kummitusjunaa: en enää ikinä mene, se oli niiiiin kamalaa.

Minusta tämä oli verraton huomio: Pahan valta pääsee huippuunsa vain silloin, kun vastavoima puuttuu kokonaan! Puhdassydämisyyteen tarvitaan opastusta ja siinä viitekehyksessä pitää saada elää! Kun lapsi ja nuori kohtaa molempia asioita – vasta sitten hän voi kuulostella tuntojaan ja valita oikeita valintoja. Lapsi hyväksyy mukisematta videopelin hyvikset ja pahikset. Ei meidän tarvitse piilottaa Jumalan mahdollisuuksia – kuka muuten pamauttaisi pahan pieninä murusina universumiin!

Jaa tämä sivu