10.03.2023

KUNNIANARVOISA ARKKIPIISPA

Rohkenen lähestyä Teitä blogitekstilläni. Ajattelen, että joskus virkamiehenkin on mukavampaa lukea asia kepeämmin kuin pelkästään tönkkötekstinä. Toivon sydämeni pohjasta, että kirjeeni läpäisee avustajanne tarkan katseen. Kevyet sanat, painava asia!

 

TUUTILULLAA!

Lehtitietojen mukaan Ruotsin arkkipiispa on kehottanut kansaa varautumaan kriisiin jopa sotaan. Kiertokirjeensä avulla hän on pyytänyt seurakuntia varautumaan massiiviseen hautaustyöhön joukkohautoja myöten. Toinen tärkeä asia kirjeessä oli, että seurakuntien pitää pitää tarkasti ja hyvin huolta kirkon kaikenlaisesta omaisuudesta. Kylläpä jäi suu auki! Mitä ihmettä?

Pitkään olen odottanut näiden niin sanottujen kirkonmiesten puuttumista nykytilanteeseen. Tulokset nähneenä en olisi saanut yllättyä. Sitä vain aina toivoo parasta. Että arkkipiispa on huolissaan ruumiiden käsittelystä ja samalla tietysti kirkon kirstun hyvinvoinnista! Eikö yhtään mitään muuta. Tavallinen tallaaja ajattelee, että eikö ensin pitäisi huolehtia siitä, että ruumiita syntyy mahdollisimman vähän ja kriisi sotana tai ei voitaisiin ehkäistä kokonaan.

Haluaisinpa nähdä Suomessa toisenlaista käyttäytymistä. Ajatelkaa, jos meidän arkkipiispamme kaikessa sotisovassaan ilmestyisi kansa eteen ja aloittaisi: kuulkaa kaikki, joilla on korvat. Tarkastakaa huolella, että kupeenne ovat totuuteen vyötettyinä. Pukekaa yllenne vanhurskauden haarniska. Laittakaa kenkiinne alttius rauhan evankeliumille. Älkää unohtako uskon kilpeä. Pelastuksen kypärä on tärkeä, samoin myös Hengen miekka! Meitä uhkaa kriisi. Pukekaa päällenne Kristuksen koko sota-asu – siis Kristus itse!

Jumala on kautta Sanan historian pelastanut kansat uhkaavista tilanteista. Kansa on puettu Taivaalliseen sota-asuun ja opetettu rukoilemaan. Kun rukous kohoaa Jumalan eteen, Hän aina toimii! Rukous on aina pelastanut kansat suuriltakin asearsenaaleilta ja perkeleen kaikilta kavalilta juonilta! Suomessakin olemme kokeneet tämän. Siis monessako neuvottelupöydässä on keskusteltu yhtä tosissaan rukouksen tärkeydestä kuin luotien riittävyydestä.

Perkele nauraa meille päin naamaa! Hengelliset johtajamme ja maalliset vaikuttajat myös ehdottavat, että jäisimme tuleen makaamaan. Puuhastelkaa vain sielullisissa sokkeloissanne. Valovärjätkää rakennuksia, soitelkaa vaikka kaikkien kirkkojen kelloja, osallistukaa mielenosoituksiin – se ei ole meille vastustus eikä mikään. Kunhan ette vain rukoile ettekä ainakaan yhdessä ja yhdestä suusta. Rintamamme ovat kirjaimellisesti kuin haulikolla ammuttuja, jos emme käytä meille annettua koko sotavarustusta – rukousta etunenässä!

 

Tuija Suistomaa

Opettaja

Urheilutie 1 A1

79600 Joroinen

0405594428