07.04.2023

PILKKA OSUU OMAAN NILKKAAN!

Siskonpoika heräsi pikku poikana kesämökillä tavallista myöhemmin. Aurinko paistoi jo rantakallioille komeasti ja korkealta. Silmiä hieraistuaan poika totesi, että olipa pitkä öö! Nasevasti sanottu. Tänään pitkänä perjantaina mietin ihmiskunnan pitkää öötä. Yhä vain pimenee ja synkistyy ja samalla pitkittyy. Tuskassa lyhytkin aika tuntuu iäisyydeltä.


Rooman sotilaat sentään marssivat kaduillamme kuin ennen vanhaan. Murheellisena luin palkitun pilapiirtäjämme tuotosta Jeesuksesta ristillä. Merkillistä tämä meidän kulttuuri. Suomessa on hienoa ja oikeastaan must hankkia lopulliset kannukset tuotoksiinsa pilkkaamalla Jumalaa. Vasta sitten on tullut ylitetyksi se ihmeellinen salainen raja, että taiteen harjoittajan tekeminen on otettu ja otettava tosissaan! Taitaa pilajapiirtäjä itsekin ällistyä sinä päivänä, kun pilailun kohde kysyy häneltä, miksi sinä pilkkaat minua. Käytöksen kultaisissa säännöissä sanotaan, että ei pidä antaa todistusta toisesta, jos ei tunne eikä tiedä tarpeeksi. Meillä saa suitsutusta ja kunniaa siitä, että pistää pilkaten, vaikka on täysin tietämätön koko asiasta.


Tietämättömyys ja ylimielisyys ovat vaarallinen yhdistelmä! Paholaisesta ammennetaan viihdettä ja Jeesuksesta leivotaan pelkkää pelleä. Tämänkin takia Suomessa on ollut kova kiire Natoon niin kuin se muka meidät voisi pelastaa paljosta. Kun tulee tosi kyseeseen, katsotaan aina yleistä etua ja hyötyä, ei pelkästään Suomen turvallisuutta. Kun nyt Ukrainaa autetaan, vältetään kolmannen maailmansodan eskaloitumista ja Ukraina taistelee ypöyksin. Luuletteko, että niin ei tehtäisi Suomenkin kohdalla jäsenenä tai ei.

Turvatakuiden takaajatkin osaavat pestä kätensä kuin Pilatus aikoinaan. Eikä tässä ole pelkästään kysymys sotimisesta. Paholainen on antanut osan suuruuttaan niille ihmisille, jotka suunnittelevat ihmiskunnalle suurta pamausta. Kaiken nollattuaan ja syvään paholaiselle kumarrettuaan he voivat alkaa pirunpolkan, jolla lopullisesti yritetään tehdä tyhjäksi jumalallinen järjestys ja luomistyö. Sitä ihminen on yrittänyt aina – ja epäonnistunut kerta toisensa jälkeen. Jumala ei anna nyt eikä tulevaisuudessa lopullista päätÖntävaltaa paholaiselle eikä ihmisille. Me emme turhaa odota Jumalan lupaamaa uutta taivasta ja uutta maata Hänen rakkaudessaan ja huolenpidossaan. Se on varmaa se!


Risti on tyhjä. Hauta on tyhjä. Tyhjiä ovat molemmat! Kristus on ylösnaussut. Totisesti on ylösnoussut. Kaikki, jotka tuntevat Hänet, todistavat tänäkin päivänä, että Hän elää. Hän on läsnä jokaisessa hetkessä omiensa kanssa. Ja kaikille Hän tarjoaa henkilökohtaisen tuttavuuden mahdollisuutta sellaisina kuin ovat. Se on kuulkaa täytetty: Hänen haavainsa kautta te olette paratut.

Sairaus tai raihnaus ruumiissa, mielessä tai sielussa, anna ne kaikkinensa Hänelle. Homma on jo hoidettu – kiitos Jeesuksen – sen kaikissa olomuodoissaan ja – asteissaan. Te olette paratut. Ihana pääsiäismuistutus meille kaikille, tyhjältä ristiltä ja tyhjästä haudasta.