16.11.2023

VIINERIT VAI FILE

Nyt ei meinannut pitää pokka! Rokkapäivän riemuksi ajattelin ostaa laskupalaviinerit, ne tarvittavat kolme kappaletta. Kun pullat olivat pussissa, luulin, että paistopisteen puntarissa oli virhe. Täytyi olla! Kolme viineriä, vanilja-luumusellaista maksoivat lähes yhdeksän euroa. Ei voi olla totta. Tarkistuksen jälkeen oli pakko uskoa. Yhdeksän euroa kahden kielenleveyden mittaisista pullista. Siinä seison katuvana pussi käsissä. Miten Pokan Hyasintti toimisi? Minä menen siis myyjän luo ja sanon, että olen lähes varma, että näissä viinereissä on hius. Et kyllä mene etkä jätä pullia pesuainehyllyyn. Ne syödään! Kai se on perheen pään jyrähdykseen mukauduttava. Ja toisaalta, jos jälkiruokakahvin kanssa olisi tarjottu jyväpossun sisäfilettä, ei kahvihetki olisi saavuttanut tarkoitustaan. Mutta että sisäfileen saa kolmen pikkuviinerin hinnalla. Jo on pullalla katetta! Mutta eihän sitä pitäisi syödäkään.


Islannin tulivuorenpurkausjutut ovat aloittaneet maailmanlopun ajatusten lennon! Älkää nyt höperehtikö. Kulkaa, kyllä maailman loppu on sen Luojan käsissä ja päätöksissä. Jos pelkää maailmanloppua, pitäisi opiskella kirjaa, joka kertoo siitä. Lopun aikoina tulee sotia ja maanjäristyksiä. Mutta tämä ei ole vielä loppu. Jos ajan vähyys ja sen epävarmuus alkavat ahdistaa, suosittelen Kirjojen Kirjan lukemista, että kaikki maailman tuulet eivät voisi hermostuttaa. Ja mikä parasta, siellä on selkeä neuvo, mitä jäljellä olevan ajan kanssa kannattaisi tehdä.


Sitä vastoin tätä kannattaisi puntaroida. Tapahtumat rajoillamme saavat päättäjät vakuuttelemaan, että meitä ei voi painostaa, kun on kansallisesta turvallisuudesta kysymys. Hallitus seuraa ja rajavartijat tietävät tehtävänsä. Kyllä varmaankin niin. Kateellisena kai tässä tarinoin. Ajattelin ihan oikeasti, että kuulun siihen väestönosaan, joka ei voisi ostaa polkupyörää rajan lähestymistä varten – saati sitten, että voisin ajaa taksilla muutaman sata kilometriä anoakseni apua. No, momentum on tämä. Maarajaa vartioidaan, mutta muutoin Suomi annetaan vieraiden päättäjien valtaan ja tahtoon. Kyllä EU valvoo ja Nato vartioi ja kansallisomaisuushan on jo melkein myyty ja kansalaisten kehot valjastettu WHO:n gloobaalin ihmiskokeen tekemiseen. Ovatko meillä menneet puurot ja vellit sekaisin , vai raavimmeko jo tyhjän kattilan pohjaa!


Pari päivää sitten parkaisin ääneen, että kuule, mihin kaikki ihmiset ovat kadonneet. Onko tämä tila kirjoitteluni syy vai mistä johtuu, että oma seura paras seura. Onneksi tuli tutkimus avuksi. Tietävät nyt tilastollisestikin, että ystävät eivät enää kohtaa, siis näe toisiaan. Kyllä digiyhteyksiä on, mutta että kasvoista kasvoihin yhteisen pöydän ympärillä. 74 vuotta ja sitä vanhemmat tutkimus jättää muitta mutkitta yksinäisyyteen. Miten yhdeksänkymppiset? En uskalla ajatellakaan. Mutta sen ajattelen kyllä, että yksinäisyydestä ei saa valittaa ellei ole itse valmis laittamaan iltakahvia tulille!


Tänää kohdallani toimi virvoituksen armolahja. Ystävä kehotti lukemaan psalmin 33. Lue sinäkin! Kyllä voimaannutti, koskapa kokemukseni on, että yksikään Jumalan lupaus ei tyhjää toimita.

Ja päivän sana kohotti ja ylevöitti myös. Sanottiin, että Jumalan puhe on löytäjälleen elämä itse ja lääke koko hänen ruumiillensa. Viisaat ja rakentavat sanat. Tekevät ne hyvää sinunkin suustasi lähetettyinä!