04.07.2023

HEINÄKUU ALOITTI KYLMÄLLÄ HALAUKSELLA!

Ikävä temppu heinäkuulta, jonka olemukseen kuuluvat aurinko ja lämpö. Kannoin patiotulipesän

olohuoneeseen antamaan lämpöä ja valoa. Tuo ihmeellinen keramiikkahärveli toimii yhdellä kynttilällä! Olen testannut esteettisen vaikutelman myös umpipimeässä. Uuni näyttää kuin tuliselta laskevalta auringolta. Upea vehje myös ulkosalle syksyn synkkyyteen.


Taas tuli tieteellisesti todistetuksi yksi Raamatun opetuksista. Tiede on todistanut, että kaiken hyvän ja kivan ajatteleminen ja mukavien muistojen mieleen palauttaminen pitävät meidät terveempinä ja toimintakykyisinä. Mitä se Sana sanoikaan? Kaikkea, mikä on hyvää ja kaunista, arvostettavaa ja kiitettävää – sitä ajatelkaa! Tiede on todistanut, että vaikkapa vain yhden tai kahden hyvänmielen asian päivittäinen läpikäyminen auttavat meitä -ehkäpä pillereitä ja piristeitä paremmin ja ilman

haittavaikutuksia.


Yltiöoptimismia lienee syytä välttää vaikka mainonta meitä siihen ohjeistaakin. Heikki valitsi maitokaupasta hoitoainetta hiuksiin. Yhdessä pönikässä luki, että vaniljaa ja kahvia: tuuheuttaa ja tukevoittaa. Ilme kirkastuneena hänen kysyvä katseensa halusi valintavahvistusta. Juu! Otetaan vain, ehkäpä jo huomenna kaljuuntuva kohta on tipotiessään. Ostaa piti, vaikka molemmat tiesivät varmasti, että pelkkää sanahelinäähän se. Mutta saatiin nauraa hyllyvälikössä ja se juuri saa tukankin kasvamaan jos mikä.


Jokainen meistä haluaa irti vanhoista huonoista asioista. Kukapa tahtoisi ajatella, että siinä ja siinäkin menin ja töppäsin. On myös kasvun mahdollisuus olemassa. Jotkut onnekkaat ottavat opikseen virheistään muutoinkin kuin vain pakon edessä ja vaatimuksesta. Mutta internetin inhottavuuksiin kuuluu se, että se ei anna mitään milloinkaan anteeksi. Poliitikot todistavat tämän urakehityksensä uhalla. Minkä sanoit ja kirjoitit, se voidaan milloin hyvänsä nostaa eteesi syyttävät sormet sojossa. Ei auta, vaikka vakuuttaisi, että nuoruus ja hulluus. Jos yrittää panna päihteiden piikkiin, huonontaa osaansa niin kuin pitääkin, että humalassakin vielä! Internetistä on totisesti tullut globaali ja julkisesti käytettävä rikosrekisteri. Oikean rikosrekisterin voi sovittaa, vaikka merkintä jääkin. Internetin syntisoppeen ei voi vaikuttaa millään tavalla. Se on kuin kirpputori: tuolla jutulla tuosta pannaan kapuloita kilpailijan rattaisiin. Lyttyyn vain mokomakin teeskentelijä!


Ajatellaanpas nyt sitten lopuksi hoitavia, hyviä asioita. Jumalan suhtautuminen kamaliinkin virheisiin on upeasti suunniteltu. Isä tiesi ihmisen heikkouden. Tästä syystä Hän lähetti Sijaiskärsijän, Jeesuksen. Häneen turvaamalla Isä on luvannut heittää syntimme, väärät valintamme ja tekomme merten syvyyksiin. Toisin kuin internetissä syntimeren rannalla lukee kalastaminen kielletty. Vanhoja ei muistella, koska Isän Jumalan mielestä niitä ei enää ole olemassakaan. Jeesuksen työ on kertakaikkinen ja aukoton jokaisen kohdalla. Anteeksi pyytäminen ja Jeesukseen turvautuminen pyyhkivät syntitaulun puhtaaksi kertakaikkiaan!