478

25.05.2024

PYSÄHDYKSEN TAKTIIKKA

Kesähuiskeissakin on syytä hallita pysähdysten taktiikka. Tämä vuodenaika on siitä hieno juttu, että kukaan ei kummeksu eikä sormittele niitä hetkiä, kun joku päättää ottaa rennosti. Koppakuoriainen miljoonakellon kukalla on oiva ja luonnollinen muistutus siitä, että oikea-aikainen lepo on tarpeellista ihan kaikille!


Ne, jotka uhraavat kesäikaansakin maailman pelastamiselle, tarvinnevat muistutuksen siitä, mistä maailman pelastamisessa oikeastaan on loppujen lopuksi kysymys. ”Jumala ei lähettänyt Poikaansa maailmaa tuomitsemaan sitä, vaan sitä varten, että MAAILMA HÄNEN KAUTTAA PELASTUISI. Maailman tilaa katsellessa on pakko huomata, että pelastuskeinoja on etsitty ihan väärästä paikasta. Onko toivoa korjausliikkeestä? Mahdollisesti sitten, kun ihmisen omavoimaisuus saa lopullisen ylpeän iskunsa. On olemassa meitä paljon suurempaa ja merkitytsekkäämpää – uskoimmepa sitä tai emme.


Uimavalvojana oppii elämän tosiasioita. Kymmenkunta poikaa tekee hurjia hyppyjä mustaan syvyyteen. Kuka saa ensimmäiseksi otteen aaltoihin piilotetusta pullonkorkista. No, nyt se nousi pintaan. Hurjaa menoa noilta nuorilta urhoilta. Mutta annapas olla, kun laiturille lentää paarma. Paarmahälytys saa paniikin aikaiseksi. Nuo rohkeat nuorukaiset säntäilevät sinne tänne päämäärättömästi, kunhan vain pääsevät paarmaa pakoon. Mitä opimme tästä? Ainakin sen, että aikuinen ei voi käsittää lasten tekemiä johtopäätöksiä pelottavista asioista. Jatkossa varustaudun kärpäslätkällä!


Täällä melkein maaseudun rauhassa on uudelleen elpynyt tapa siunata maahan kylvettävä vilja. Satoa pyydetään Jumalalta, ei ihmisten tekemiltä viisauksilta eikä vippaskonsteilta. Tilaisuudessa kartanon emäntä sai kimurantin kysymyksen. Yksi vieraista totesi, että viime keväänä siunattiin myös; oliko siitä mitään hyötyä. Kyllä oli, vastasi emäntä. Viime vuonna rukiin sato oli suuressa osassa maata keskivertoa huonompi. Meillä tulos oli keskivertoa parempi! Saa siunata tulevinakin vuosina.