12.02.2023

KOHTAAMISIA

Jumala puhuu tavalla ja toisella, me emme vain sitä aina käsitä emmekä huomaa! Ja Jumala yllättää aina! Ovikello soi ja ovella seisoi kaksi Jehovaa todistavaa miestä. Pyhä Henki kehoitti ottamaan heidät vastaan. Siispä miehet kävivät peremmälle. Miehet aloittivat keskustelun kysymyksellä iankaikkisesta elämästä ja tulevasta rauhan valtakunnasta. Itse siihen, että ennen sitä on vielä tosi tosi tärkeä vaihe: Jeesus kutsuu seurakuntamorsiamen ( siis Häneen pelastustoivonsa panevat ihmiset) tuuliin ja pilviin juhla-aterialle. Haluan olla mukana. Sanahan sanoo, että toinen otetaan ja toinen jätetään. Herra ottaa omansa pois pahuutta näkemästä. Vaivan ajasta pelastuu toki monia, mutta martyyriuden kautta.


Keskustelun kuluessa oppikiistat välttäen käsitin jotakin tosi merkityksellistä. Sanoinkin sen miehille. Te tulette tänne meille tarjotaksenne perheelleni parasta, mitä teillä on. Saammeko mekin antaa teille parastamme. Sain luvan siunata heitä! Pyysin miehille Herran Jeesuksen siunausta. Koska toisella heistä oli myös vakava ja kiusallinen silmäsairaus, pyysin Jeesusta tekemään tahtaan ja voitelemaan miehen silmät ihan niin kuin Hän itse paransi sokean Raamatun kertomuksissa. Toinen miehistä oli Venäjältä. Rukoilin siis hänen ja Venäjän kansan puolesta, että erottaisimme kansan ja sen vääriä valintoja tekevät johtajat toisistaan. Oli hyvä hetki ja miehet olivat tietysti yllättyneitä.


Kohtaamisen opetus oli tämä. Jumala sanoo, että Hänellä on lapsia monenlaisissa ryhmissä ja joukoissa. Minun asiani ei ole tuomita keneltäkään pois taivasosuutta. Se on yksin ja ainoastaan Jumalan ja ihmisen välinen asia. Jumala näkee sydämen ja sielun, ihminen kuuntelee sanoja ja katselee tekoja omia arviointejaan tehden. En millään tavalla puutu siihen, kuluvatko miehet pelastettujen joukkoon. Tärkeintä on Raamatun, Jumalan sanan esillä pitäminen. Ja se sanoo, että jokainen, joka huutaa avukseen Jeesusta, pelastuu. Ja sanoopa vielä, että ei kukaan, joka ei ole Pyhästä Hengestä syntynyt voi sanoa, että Jeesus on Herra. Siinä on meille rätinkiä arvioimisemme aloittamiseksi yhtä hyvin itsemme, ja jos tarpeellista, toistemme kohdalta.


Jehovan todistajat eivät hyväksy kolminaisuusoppia eivätkä pidä Jeesusta Jumalan veroisena. Vaan katsotaanpa tuttua luterilaisuutta. Me kaikki olemme väärässä. Luterilaisuuteen kuuluu vankka usko kasteen armosta, siis kasteen pelastusvoimasta. Ei Raamattu kuitenkaan opeta, että kaste pelastaa. Pelastuksen tekee yksin Jeesus! No. Jos katselemme monia herätysliikkeitä, heilläkin on omat painotuksensa ja erityispiirteensä. Joidenkin mielestä ihminen ei pelastu ennen henkikastetta, jonka merkkinä on kielillä puhuminen. Raamattu opettaa, että eivät suinkaan kaikki puhu kielillä. Armolahjojen ilmeneminen on paljon monipuolisempaa ja yksilöllistä sen armon määrän mitan mukaan, jonka Jumala itse kullekin suo!


Sesto nyt sitten näissä opintuulissa. Olen tehnyt oman ratkaisuni. Riipun Jeesuksen pelastustyössä hellittämättä. Minä uskon ja luotan Häneen kaikissa olosuhteissa! Toinen juttu on tämä. Pyydän saada olla puhdas ja pelkkä kanava Jumalan rakkauden välittämisessä. Jumalalta tulee kaikki hyvä anti, ei minulta. Jos kanavani saa kirkkaasti välittää Taivasta – kaikki on hyvin. Jumala itse ratkaisee kuinka Hän kutakin käyttää. Ja sen Hän on Kaikkivaltiaana luvannut, että Hän ei hylkää eikä jätä ketään, joka Hänen kanssaan haluaa taivalta taittaa. Joku vanha uskovainen sanoi kerran, että saatamme todelle yllättyä siitä, keitä Taivaassa kohtaamme, kun sen hetken aika koittaa.