425

09.03.2024

MORAALIN METKUT

Kyllä juttu on niin, että makkarassa on aina kaksi päätä, ja aivan erityisesti silloin, kun kysymyksessä on laatumakkara: lisäaineeton ja fosfaatiton rehtirunsaalla lihalla laiteltuna!


Ilahduin Puoli 7 haastattelusta, jossa esiteltiin uusi kirja hyvästä käyttäytymisestä ja sydämen sivistyksestä. Jospa jo nyt aiheesta tulisi muodikas ja trendijuttu, jotta päästäisiin tapakulttuurin kauhistuksesta sen kaunistukseksi. Lähtökohta, jos oikein ymmärsin, oli harras toive siitä, että ihmiset eivät harjoittaisi kanssakäymistä ihan kokonaan omana itsenään. Sordiinoa tarvitaan aina silloin, kun olemme tekemisissä vieraampien ihmisten kanssa. Eikä tässä tosiaankaan harjoiteta kaksinaismoralismia – vaan elämän hyviä pelisääntöjä. Tutustumisen myötä kumppanit ja kaverit kyllä ehtivät tutustua erikoisuuksimme ja edesottamuksiimme.


Olimme tikahtua nauruun ihan tavallisella Prisman kauppareissulla. Antakaa mielikuvituksenne lentää tilannekomiikan mukana! Heikki tuli kohti suupielet naurusta nykien ja selitti, että kuule, täällä myydään pallivahaa. Onhan nekin tietysti hoidettava, mutta yllätys oli suuri, että kyseinen erityistuote löytyi marketin hyllystä. Kun huonokuuloinen kuiskaa ja toinen samanmoinen yrittää saada selvää, tulivat samassa hyllyvälikössä asioimassa olevat täysin tietoiseksi siitä, että Suistomailta on pallivaha loppunut. Silkasta uteliaisuudesta googletin tuotteen aineosat ymmärtääkseni, tekeekö vaha lisäryppyjä vai suoristaako niitä. Ei kuulkaa kumpaakaan. Pehmittää ja vie kutinan ja pahan hajun mennessään ihan niin kuin tavallinen lotion. Haju lienee lähdetettävissä saippualla.


Kun sitten aamulla luin uutiset, tulin siihen kuuluisaan analyysiin, että marketit ovat muuttumassa aikuisviihdekeskuksiksi. Mies oli nimittäin tavattu kulkemassa kaupassa penis paljaana. Sitä ei kerrottu, että olisi ollut käyttämässä pallivahatesteriä. Näen tulevaisuuden, että kaupan sisäänkäynneissä on turvallisuusvartija aseita varten ja mooraalinvartija pelästymisen ja siveyden puutteen ehkäisemiseksi. Mutta kyllä silloin on myös puututtava sellaisiin naisten yläosiin, jotka juuri ja juuri peittävät nännit. Pitää voida esittää kysymys, onko paljas penis sen kummempi kuin tarjolle laitettu rintamateriaali. Erotiikan alalla vanhan tavan mukaan puhumme subjekteista ja objekteista! Onko nyt vain ensiaskeleet otettu siihen suuntaan, että mies lopultakin ottaa kalleuksineen arkisen selkävoiton ja päättää käyttäytyä samalla tavalla kuin kuka hyvänsä vähäpukeinen ihminen. Penis on tarvekalu samalla tavalla kuin rinnat ruokinnassa. Miten moraalin metkujen pitäisi muuttua, että olisimme tässäkin samanarvoisessa asemassa.


Saahan sitä vehnästellä. Surin oikein sydämen kyllyydestä suomalaisia rauhanturvaajija, jotka syyllistyivät paljastusten mukaan rasismiin ja lasten kaltoinkohteluun. Itse elän kuplassa, jossa Suomen sotilas turvaa maan ja sen kotien ja asukkaiden rauhaa. Tilanne ei hänen kohdallaan muutu, vaikka kysymyksessä olisi eri maa ja erilainen ihminen. Yllätin siis itseni päiväunesta!