421

03.03.2024

MITKÄ MEEMIT

Kolme voi-huutoa Kirkko Helsingissä seurakuntayhtymälle! Voi! Voi1 Voi!

Miten syvälle kirkko ja sitä edustavat ihmiset lankeavatkaan yrittäessään lisätä veroa ja lahjoja antavien seurakuntalaisten määrää! Mitäpä he kirkon menestyksestä muuta kuin oman palkan verran ja ehkä vähän siitä, että hyvistä ideoista voi kuin voikin saada kiitosta ja kunniaa ja edetä sen jonon loppuun, jota aiotaan lomauttaa tai peräti istisanoa. Kovasti kuolonkorahduksilta näyttää. Samban askeleet ovat nyt johtaneet merkillisiin meemeihin. Meemi on muunneltu kuva tai vaikkapa video, jota asiaansa myyvä levittää toisille katseltavaksi. Elämme kuvamuokkauksen ja meemien kulta-aikaa. Tämä ei ole meemi, vaan vaihtokauppa: liikenneasemilla eivät enää tarjoile ihmiset vaan ihmisten tavoin käyttäytyvät robotit. Siellä ne huristelevat ja puhua pulputtavat kohteliaisuuksia jakaessaan tilattuja annoksia. Voi aikoja voi tapoja! Voi naurattaa alkuun, mutta pitemmän päälle robotti on riesa. Vai etkö ole joutunut kohtaamaan robotin puhelinsoittoa!


Pääsiäistä lähestyttäessä seurakuntayhtymä tarjoilee pilkkakuvia Jeesuksesta ihmisten iloksi! Mistä kohtaa hytkäyttää, kun katsot Jeesusta ristillä trimmattuna lihaskimppuna, Käärijän hihoihin sonnustautuneena toivon julistajana tai Runebergin torttuja tarjoilevana kummajaisena. On piilomerkityksiä, on. Emmekä osaa hävetä. Jeesus kyllä kestää meidän kuvottavan huumorin viljelemisemme, mutta kestämmekö me. Miten paljon ihnmisen kärsimyksen on lisäännyttävä, että hän voi edes pienessä mittakaavassa käsittää Jeesuksen kärsimysten määrää syntien sovittajana. Ei ole enää mitään rotia. Poliitikko selviää anteeksi pyytämisellä, kun vertaa entistä presidenttiämme koiraan. Kuka korjaa koiraksi kuvatun sielun säröt? Ja milloin tulee aika, kun pilkka osuu omaan nilkkaan!


Eipäs seurakuntayhtymä ole kuvannut Jeesusta kassapäätteellä siru kädessään kauppatavaroita maksamassa. Olisi merkityksiä, vaikka ei kyllä piilossa. Meemissä naulan voi vallan hyvin muuttaa siruksi. Katsokaahan Sirusetä Sami on maksanut käsisirullaan kauppalaskunsa jo vuoden ajan. Helppoa kuuluu olevan. Vaan eipä ole Sami tainnut lukea sirun keksineen tiedemiehen varoituksia. Kovia kipuja ja paiseita on luvassa niille, jotka sen laitattavat. Keksijä itse ei laita sirua kehoonsa mistään hinnasta! Sirulla on hintansa tässä ajassa ja tulevassa.


Sotepalveluista voisi mielellään tehdä meemejä ja hyvät naurut antavia vitsejä. Kuulin tämän.

Mitä eroa on polkupyörällä ja puhelimella? No, polkupyörällä pääsee terveyskeskukseen!