463

28.04.2024

KUKKA SE ON

Kukka se on kuihtunutkin kukka! En puhu iästä enkä ulkonäöstä – muista elämän todellisuuksista vain. Kävi näet näin. Huutelin taas Herran puoleen huolia muulloinkin kuin vain aamuöisten sudentuntien aikaan. Herra, minua väsyttää. En jaksa edes luetella! Auta! Ota syliin ja silitä! Että tämmöistäkö puhetta Kaikkivaltiaalle Jumalalle. Kyllä: rakkaalle Taivaalliselle Isälle voi puhua mitä ja miten ja missä tahansa. Lyön vetoa, että jos tarkastellaan, missä ihmiset eniten rukoilevat, on vastaus vessa. Siellä saa yleensä olla yksin lapsiarkea elävissä perheissäkin! Raamattu puhuu kammioon vetäytymisestä. Miten oikeassa asiassa ollaankaan!


Olen lukemattomia kertoja todistanut, että Herra vastaa aina – usein odottamattomalla tavalla. Vastasi nytkin. Kun pyysin lepoa, sain yllättävän työrupeaman ihan ilman omaa valintaa tai järjestelyjä. Ylös, ulos ja työlenkille! Ja ihmeitten ihme: siinä palvellessani voimaannuin ja virkistyin. Sain osakseni ansiotonta rakkautta ja minua oikeasti haluttiin ja tarvittiin. Juoni kuin hyviä käänteitä sisältävässä kertomuksessa. Olin kuin olinkin henkisessä sylissä silityksin. Jos Jumala olisi vastannut niin kuin odotin: olisin pötkötellyt sängyssä ja ihmetellyt osaani. Minusta tehtiin osallinen siinä kertomuksessa, joka puhuu arjen ihmeistä ja niissä rakastetuksi tulemisesta!


Tästä päättelin, että yhteiskuntamme lääkitys ei ole lankaan kohdallaan! Miten kävisikään, jos toteuttaisimme Raamatun ohjeita elämässä ihan kirjaimellisesti. Että pitäisi siunata vihollisia, antaa omastaan, ei vaatia ja ottaa, kääntää henkisesti toinen poski ja yrittää ymmärtää raastupaan haastamisen sijaan... kantakaa toistenne kuormia, älkää lisätkö niitä. Tästä tulisikin oikea tosielämän seikkailu ja selviytymisohjelma, tosi-TV vailla vertaa. Mutta ei tule! Ihminen haluaa nopeita voittoja mahdollisimman paljon ilman isoja ponnistuksia. Minun napa! Käyköön muille miten tahansa.


Voitteko väittää vastaan? Hallitus tekee keksikauppaa ja Paraisilta katkaistiin vesi lapsista ja vanhuksista välittämättä maksamattomien vesiosuuskunnan laskujen takia. On oikeus vaatia, kun ovat velkaa. Ei ole! Armahtavaisuus on oikeus. Tällä yhteiskunnalla on mahdollisuus antaa jokaiselle vettä ja talvisaikaan lämpöäkin. Kysymys on halusta ja järjellisistä järjestelyista! Älä lyö lyötyä. Paraisilla maksettiin sateen ja sulamisvesien hulevesistä muiden huolien lisäksi. Ettei vain kävisi katkaisijoita tulva koettelemaan omassa osassaan. Kun oikein oikeuksiaan jahtaa, voi joutua maistamaan omaa lääkettään. Huonoa tuuria? Vielä mitä. Oma valinta ja sen seuraukset!