05.07.2023

VALMISTAUTUKAA VALVONTA- JA VAIHTOTALOUTEEN

Miltä sinusta kuulostaisi, jos sinulle sanottaisiin, että vuoteen 2030 mennessä loppuu lihan ja maidon syöminen kokonaan. Moisen evään nauttiminen on luvatonta ehkä rangaistavaakin. Vaatteita saat ostaa vuoden aikana kolme uutta valintasi mukaan. Lentomatkalle pääset kolmen vuoden välein yhden kerran. Jos tuppaa ahdistamaan, kerron, että tällaista agendaa globalistit ajavat, vaikka julkisessa mediassa siitä ei juuri puhutakaan. Millaisia vaihtoehtoja meille siis jää. Vaihtaminen ainakin: anna minulle tuo sinun t-paitasi niin saat lapsellesi meille pieneksi käyneet housut. Mitä ruuan valintaan ja syömiseen tulee – luotetaan varmaankin naapurivalvontaan ja ilmoitusten tekemiseen. Sepä vasta kasvattaakin yhteisöllisyyteen ja lähimmäisestä huolen pitämiseen. Kiini jäit: luvattoman lihan valmistamisen tuoksu. Rapsahtavat roimat sakot ja yhteiskuntapisteet vähenevät huolestuttavasti. Jäitkös voitolle? Ehkä elleivät tee pakollista vatsahuuhtelua! Tulossa on siis kovinkin Raamatun opetuksia esille nostava aika. Kuka se nyt olikaan, joka möi hernerokasta esikoisasemansa. Näitä ääneen miettiessäni Heikki lohdutti. Älähän hätäile. Ensinnäkin meille ei tapahdu mitään ilman Jumalan sallimusta. Toiseksi kuule kyllä markkinatalous, joka on pannut meidätkin monesti polvilleen, saattaa nyt tulla avuksi oikeaan aikaan. Mene ja tiedä avun laadusta – mutta eivät maataloustuottajat tai maailman vaatetusala ja matkailu selviä ilman jonkinasteista kulutusta. Ehkäpä juuri ne paljon puhutut markkinoiden määräämiset pelastavatkin meidät viherinkvisitiolta! Niinpä niin, saattavat vihreätkin joutua ongelmiin, jos Yhdysvaltain presidentti saa päättää. Hänellä on mielessään pimeyden työt auringon paistetta vähentämällä. Milläs sitten yhteytetään. Taitavat mennä viheraktivismi ja sen kohteeksi joutuneet saman pesuveden mukana.


Hallitusdraamasta on oppimista. Jos aikuinen ihminen aikuisen järjellä, moraalilla ja etiikalla peukuttaa hukkuvia pakolaisia kuolemaan ja aliarvioi heidän ihmisarvoaan – ei voi ottaa sisäministerin vastuuta eikä valtaa. Anteeksi voi saada, mutta ei vastuullista tehtävää valtion tasolla.

Ja kyllä kunnallisella vastuun kantamisella pitää olla myös esimerkillinen vaikutus. Kun oppilas koulussa tuhrii ja sotkee, seuraa siitä automaattisesti kasvatuskeskustelu, vahinkojen siistiminen ja tarvittaessa myös korvaaminen. Miten on Arhinmäen laita? Eikö hänen olisi kuuluunut itse pestä piirustuksensa luvattomasta paikasta. Eikö vahinko ja sen kustannukset peritä vaikka pienissä erissä palkasta ellei tule peräti lopputiliä. Jos Arhinmäki selviää keppostelustaan pelkällä kohulla ja pienellä häpeällä – teemme karhunpalveluksen kasvaville väärän esimerkin avulla. Jos Iso virkamies ja kiho, miksi en siis minäkin. Ilmestyyköhän illan pimeinä hetkinä Arhinmäen kuva täydessä touhussa jonkun arvorakennuksen seinään?