07.01.2024

SURUNPILAAJA

Sanat alakulo ja vastapari yläkulo ovat saaneet mieleni riemastumaan. Taidatkos sen paremmin sanoa! Sama vaikutus oli sanalla surunpilaaja ilonpilaajan vastakohtana. Isomummo katseli telkkarista ajankulukseen suloista joukkoitsemurhaa suomalaisittain. Kotimainen tuotanto on itselleni vastenmielistä, koska jo uutisotsikoista voi saada saman realitynä: juovuksissa örveltämistä, tappelua ja perheväkivaltaa runsaalla kiroilulla höystettynä. Huumori voi olla hyvää, mutta kulttuurelliset pakkolisät vievät katsojan paremminkin pahoinvointiin kuin hyvinvointiin. No, pakkokuuntelu perunankeiton lomassa teki tehtävänsä. Elokuva oli itse asiassa varsin opettavainen. Tarvitsisimme paljon surunpilaajia! Surra saa ja pitää, mutta siihen ei saa juurtua! Näimme konkreettisesti huumorin keinoin, miten suuri merkitys pienillä elämäniloilla ja ihmissuhteilla voi olla surusta selviämiselle. Se on juuri sitä, kun elämä kantaa ja kääntää kokkaa valoisamman tulevaisuuden puolelle!


Onkohan kukaan tehnyt tutkimusta siitä, miksi ihmisistä samanmielisyys on suoja. Jos joku ajattelee ja toimii samalla tavalla kuin itse teen, hänpä tuntuukin turvalliselta ja kivalta – vaikka tosiasiassa saatamme molemmat olla tuhon tiellä. Tarvitsisimme kipeästi uutta otetta ja näkökulmaa. Sokeina sokeiden taluttajina jopa kidutamme lähimmäisiämme päästäksemme valheelliseen tunnetilaan turvallisuudesta. Kynä on kuitenkin kääntänyt kansojen kohtaloita ja sopivasti sanottu sana on voinut korottaa sanojansa kunniaan tai kuolemaan. Merkillinen on ihmisen mieli!


Totalirismissa ainakin kannattaisi – jos uskaltaisi – kysyä, tarvitseeko aina totella! EU yrittää muuttaa Eurooppaa samanlaisuuteen. Vai mitä tuumitte korkkikamppanjasta, joka uhkaa viedä meiltä maitotölkit. Noustaan parrikaadeille ja vaaditaan korkkibiodiversiteettiä. Kyllä suomalaisen on saatava kaataa maitonsa lasiin millaisesta pakkauksesta tahansa, varsinkin kun pakkaus on esimerkillisesti kierrätettävä ja luontoystävällinen. Jos tässä taloustilanteessa pakotamme yrittäjät investoimaan uuteen tuuleen pelkkien korkkien takia, voimme jäädä ilman maitoa. Suora selkäranka on ryhtiliikkeen ensiaskel: tämä on meille hyvä ja sillä siisti. Tottelemisen sijaan yrittäisin markkinointivaihtoehtoa. Tehdään Eurooppaan varteenotettava vaihtoehtopakkaus ja sillä paljon rahaa. Ha haa!


Ei huolta. Presidenttikokelaamme puhuvat paljon varustelun tarpeesta niin ulkopolitiikan kuin sisäisen turvallisuudenkin takaamiseksi. Minusta alamme olla hyvissä asemissa ja melkein loppusuoralla. Perustelen mielipidettäni uutisella sotahuussien hankkimisesta. Hieno juttu, mutta pikkuisen puolivälissä. Eikö meidän pitäisi kiirehtiä patentoimaan keksintö rintamajätösten käytöstä metaanin tuotantoon kaluston kulkemisen turvaamiseksi. Siis sellainen hybridi! Häkäpöntöstä metaanisäiliöön. Ajatelkaa uutisointia! Suomesta saa paska-Paseja!