13.06.2023

TIENVARSISAARNA

Pientareet ja joutomaat tarjoavat autoretkellä monenlaista ihmeteltävää, lohdutuksen ihania sanoja.

Ei ole mitään niin arvottoman oloista ja vaatimatonta, jopa rouhean rumaa etteikö siitäkin voisi versoa jotakin kaunista ja koskettavaa. Meissä jokaisessa on hyvää ja kaunista! Toisilla kauneus peittyy suurempien multapaakkujen ja roskienkin alle, mutta sisällä sykkii. Kun hyvä versoo näkyviin asti, iloitsevat ohikulkijat ja kanssamatkaajat! Ihminenkin on kauneimmillaan, kun saa olla Jumalan armosta täydessä kukassa!


Jokunen aika sitten näin uninäyn, jossa sanottiin, että KUN venäläiset tulevat Suomeen, lymytkää vähäsen – siis pitäkää matalaa profiilia. Näyn keskeisin sanoma oli parannuksen tekemisessä ja jumalasuhteen korjaamisessa. Viime yönä seurasi jatkoa: sanottiin, että Lappeenranta valmistautuu jo venäläisten tulemiseen. Siellä silitettiin vanhanaikaista, valkeata miesten kauluspaitaa puvun kanssa käytettäväksi. Puku oli musta. Samalla todettiin, että meidänkin olisi syytä alkaa valmistautua!


Näky odottaa aina aikaansa ja tulkinta voi joiltakin osin saada lisäyksiä. Ajattelen näin. Lappeenrannan tienoo on paikka, josta venäläiset tulevat. Koska silitettiin valkeata kauluspaitaa mustan puvun kanssa pidettäväksi, ei toivottu vierailu sujunee kohtuullisen arvokkaasti vaikkakin peruuttamattomasti. Asu kuvaa myös hyvin perinteistä hautajaisasua. Yllätysvierailu tuo siis surun tullessaan.


Lukemattomat ihmiset ajattelevat, että mitä se horisee. Vastaan, että Sanan mukaan nuorukaiset näkyjä näkevät ja vanhukset unia uneksuvat. Jumala puhuu, vaikka puhujan maku pilaakin osan sanan raikkaudesta. Mutta hyvä, että Jumala puhuu – ja niinhän hän on luvannutkin, että ei salli tapahtua mitään ilmoittamatta siitä ensin. Meillä on siis aikaa valmistautua! Ja valmistautuminen tarkoittaa ensisijaisesti jumalasuhteemme korjaamista ja ennallistamista niin yksityisesti kuin kansakuntanakin. Jumalan kanssa on selvitty aikaisemminkin. Lohduttakoon tämä meitä. Jumala on näyttänyt ja puhunut Vanhan testamentin pyhille omanlaisillaan symboleilla: on ollut kiehuva pata tai kukkiva mantelipuun oksa. Arvioidaan ja rukoillaan oikeata näkemystä!


Olen yrittänyt kasvattaa Heikille hänen mielikukkiaan jo kolmatta vuotta. Unikot eivät vain tahdo millään menestyä. Tänä kesänä on ilmestynyt kolme suurta nuppua! Ja ojanpenkka puskee oikein kerrottua lajiketta muina miehinä vaan. Tasan eivät siis käy kukkasten lahjat, mutta yritystä ei lopeteta. Lopussa kiitos kuitenkin seisoo ja kunnian kukko kajauttaa komeasti!