Oi kuusipuu, oi kuusipuu! Laskeutukoon joulun ilo ja rauha. Kukapa olisi uskonut, että joulukin muuttuu trendien mukana: siitä on tullut hybridijoulu. Jalasta latvaan saakka joulupuumme on mitä pakanallisin symboli. Miksi sitten ilo kumpuaa sen äärellä? Siksipä tietenkin, että kaikki on asetettava kokonaismittasuhteisiinsa. Pyhäksi joka kodin joulupuuksi kuusi muuttuu niiden tosiasioiden takia, että tämän maailman Mariat ja Joosefit ovat rakentaneet sen iloksi omille pojilleen ja tyttärilleen. Suuria kumpuavasta sydämestä on syntynyt rakkaudenosoitus kaikkein rakkaimmille! Kuusipuun lämmössä ja loisteessa yhdistyvät menneiden sukupolvien jättämät muistot, tämän päivän todellisuus ja tietysti myös tulevan odotus ja toivo. Ja lehväs uskolliset …

Kääriköön Taivaallinen Isämme meidät kaikki tämän joulun lämpöön ja turvallisuuteen! Kiitos Kaikkivaltias kaikesta tästä hyvästä ja kauniista! Ja mitä Jeesus tekisi? Hän kohtaisi kiireettä ensin kaikki puutteen alaiset ja kärsivät. Tiedättekö, ei kohtaisi – vaan kohtaa! Hän pyyhkii tänäkin jouluna kyyneleitä ja lohduttaa tulevaisuudella ja toivolla. Hän voimaannuttaa, nostaa ja kantaa!

On mitä suurin ilo rukoilla juostessaankin! Juttelen Jumalalle, että Hän ei sallisi yksinäisyyden kurjistaa yhtään sydäntä. Pyytelen Hänen läsnäoloaan ja apuaan jokaisen sairasvuoteen vierelle. Kiitän siitä, että Hän enentää ne senttiset, joiden on pakko riittää sekä ruokaan, lämpöön että lasten joulumielen iloyllättämiseen. Huudan apua, että kenenkään ei tarvitsisi pelätä viinan vihoja, huumeiden hurjistamista, väsyneen äkkipikaisia sanoja, toivottoman toivottomia tekoja! Eikä tämä huuto lopu jouluun – vaan se jatkuu kuin taukoamaton hyminä maan alhosta Taivaan kirkkauksiin joka päivä. Jeesus; me annamme lasten tulla Sinun luoksesi. Siunaa ja varjele heitä kaiken pahan kosketukselta ja ruman rusikoinnilta. Nosta heidät syliisi turvasyleilyyn ja Taivaan jouluyllätyksiin! Ja koska vähäisten tehtäväksi jää ylettömän paljon huolehdittavaa, erikoisesti pyydän joulun puurokauhaa, joka on rauhan ryynisillä täytetty.

Jaa tämä sivu