26.10.2023

TAIVAALLISTA

Menestymisestä tykkään, mutta menestysteologiaa kavahdan. Ja toimivaa taivasteologiaa perään kuulutan! Elämme historiallisesti taas niin vakavaa ja vaikeata aikaa, että kyllä niiden, joilla on tietoa paremmasta kuuluisi tulla esiin ja eturintamaan. Jokainen Jeesuksen oma on Taivaan kansalainen täysillä, sataprosentisilla kansalaisuusoikeuksilla. Testamentti on osoitettu meille! Kaikkivaltiaan varastot ovat käytettävissämme. On siis mistä ammentaa itselle ja toisille. Eikä siinä kaikki. Mukanamme kulkee kaikkialle pala Taivasta. Raamattu opettaa, että Jeesuksen perheväkeen kuuluvat ovat Pyhän Hengen temppeleitä: kurjimmankin taivasmatkaajan sisällä vaikuttaa Jumalan Henki – suuri Puolustaja. Tällä varustuksella olemme täydellisessä ystävyys- ja avunantosopimuksessa Isän Jumalan kanssa. Paino on ystävyydessä ja jatkuvassa yhteydessä. Siitä seuraa sitten avunanto Jumalan hyvän tahdon ja tarkoituksen saattelemana. Jeesuksen oman on mahdollista elää turvassa varmana ja vakuutettuna. Sen takaa yhteys ja ykseys samassa Hengessä Jumalan kanssa. Kaikilla, joilla on Jeesus, on myös Isä Jumala ja Pyhä Henki merkkinä ja sinettinä Taivaskansalaisuudesta.


Maailma lähellämme ja isoissa mittasuhteissa tarvitsevat, suorastaan huutavat pahan ehkäisemistä, hyvän ennallistamista ja enentämistä ja kaiken parantamista. Jos koskaan, niin nyt on aika kysellä, missä on se oksanreikä, jota itseni kuuluu hoitaa ja hoivata! Mikä on minun roolini kaikella sillä varustuksella, jonka Taivas tahtoo käyttööni tarjota? Uskallammeko hypätä uskonnollisista puolustautumisasemista Jumalan suunnittelemiin ja juuri meille räätälöityihin palveluasemiin? Nyt on aika kysellä ja panna toimeen oman palvelutehtävän agenda. Enää ei perusteta seurakuntia ja omia instituutioita mukaviksi lekottelupaikoiksi. Nyt on rintamalle lähtemisen aika. Me emme sodi aseilla, väellä emmekä voimalla, vaan Jumalan Hengellä. Siinä taistelussa ei synny ruumiita, vaan eläviä ja loistavia Taivaan kansalaisia itsensä Jumalan tervetulleiksi kutsumina.


Kutsunnat ovat käynnisstä. Herra kysyy – kenet Minä lähetän. Voitko vastata, Herra, tässä olen – lähetä minut! Ja kiitos siitä, että samalla varustat ja vahvistat. Hoidetaan Herra yhdessä taas tämä päivä tästä.