13.04.2023

SYÖJIEN SOTA

Oletko pannut merkille, että viime aikoina on ollut tavattoman paljon uutisointia markkinoilta pois vedettävistä elintarvikkeista? Ruokarintamalle muodostuu tavan takaa uusia hankaluuksia ja huolenaiheita. Jos syynä ei ole valmistusvirhe, voivat raaka-aineet olla saastuneita jopa väärennettyjä. Nykyisin tarvitaan kauppalista hankittavista tarvikkeista ja puhelinvahti, joka ilmoittaa viimeisimmän valitsematta jätettävän elintarvikkeen.


Olemme jo kovin tottuneita geenimanipuloituihin tuotteisiin, antibioottivapaisiin valmisteisiin, säteilytettyihin mausteisiin, salmonellaan sen kaikessa levinneisyydessään ja vaikka mihin. Osaamme olla varovaisia luomu-väittämien paikkansapitävyyksiin ja varsinkin kesäisin marjojen kotimaisuus saattaa olla pelkkää puppua. Mitä meidän ruuallemme on tapahtunut ja tapahtumassa. Ruoka on tarkoitettu ihmiselle ravinnoksi ja iloksi! Kuka meni peukaloimaan selvää sääntöä jättämällä meidät kaikenpuolisen manipuloinnin ja vaarojen ja valheiden verkkoon?


Jospa vain emme olisi sitä mitä syömme! Viimeaikaiset tutkimukset ruokamme suhteen vain lisäävät ongelmia. Arominvahventeet, joita on melkein joka paikassa, pitävät yllä elimistön kroonista tulehdustilaa ja altistavat monille autoimmuunisairauksille diabetesta myöten. Isosta maailmasta kuuluu, että ylimääräinen fluori – siis esimerkiksi juomavedestä toistuvasti saatavana – aiheuttaa aivotoiminnan älyllistä heikkenemistä. Jos siis joku hymyilee isoilla, valkeilla majavanhampailla, tarkista älykkyys tai vaadi todistus hammaslääkärin pinnoitustyöstä. Tämä tieto

pistää myös miettimään fluorihammastahnan jatkuvaa käyttöä. Ksylitoli on sokerialkoholi siinä missä sorbitolikin. Monet keinomakeat aiheuttavat nykytietämyksen mukaan veren hyytelöitymistä ja sydämessä ja aivoissa se ei ole kiva juttu. Stevia kuuluu kuulema samaan kaartiin ja aspartaami vastaa formaldehydien nauttimista. Jos näillä ei vielä lähde henki, syö kaikki ruoka mahdollisimman paljolti muoviin pakattuna ja teflon astioissa valmistettuna. Muovista erittyvät estrogeenia muistuttavat aineosat vähentävät ja heikentävät poikiemme ja miestemme siittiöiden toimintakykyä. Muistatko vuosia sitten olleen alumiinikattila-hävitysboomin? Alumiini edistää elimistössä muistisairauksia – myös alumiinipinnoitetuissa pakkauksissa säilytetyn ruuan suhteen.

Eikä tämä tähän lopu. Nyt aletaan antamaan elintarvikkeille mRNA-geeniterapiaa. Kysymys on eräänlaisesta syötävästä rokotteesta. Jaksatko vielä muistaa sokeripalat, joihin tiputettiin tuberkuloosirokote? Vanha kikka, paitsi, että pienillä pöpöpitoisuuksilla saatiin aikaan vasta-aineet, ei vaikutusta ihmisen perimään niin kuin nyt.


Se, että sinulla nykyisin on varaa perunaan, porkkanaan ja laihaan jauhelihakastikkeeseen on siunaus eikä kirous. Mitä lähempää alkutuotantoa raaka-aineet ovat sitä vähemmän vaaroja ne sisältävät. Jos vielä hankit kotimaista ja kuka ties tunnet kasvattajankin – olet onnenpoika. Kun multapottu vaihtuu sipsiin, tulevat ruokaan rasvan ja suolan lisäksi valmistamisessa siihen muodostuneet syöpää aiheuttavat yhdisteet. Potut pottuina siis – ravitsemustietoinen kuluttaja! Jos jaksat maksaa tulevan sokerin terveysveron, sano no way zero-juomille ja pistä sokeripala poskeen, kun karkinhimo yllättää. Yksinkertaista ja nerokasta ja terveellistä – vaikka kaikki edistys ja aikaisemmin opittu näyttääkin nyt menevän päälaelleen. No, ennen puhuttiin myös ruokaverosta pelkästään siksi, että päätettiin istua ihan tavalliselle aterialle!