Nyt tuli oikein turbulenssikiire kirjoittaa, kun kuulin, että edes joku lukee tekstejäni ja peräti joka viikko. Ei kirjoittaminen hukkaan mene, vaikka lukijoita ei olisi mailla eikä halmeilla: lukemattomat tekstit ja taide saattavat saada arvon arvaamattoman vasta vuosien saatossa. Ja sitten niistä joku jää trendituotteeksi jopa tuhansien vuosien ajaksi!

Pääasia, että ihmisellä on lepotöitä. Tänä masentuuneen paljouden aikana ei voi tarpeeksi tähdentää lepotöiden merkitystä. Jos pään haluaa nollata hyvin, täytyy siirtyä käsillä tekemiseen. Siksi kai aikuisille tarkoitetut värityskirjatkin kasvattavat suosiotaan. Yksi nikkaroi tai kutoo, askartelee ja värkkää … Ihana oma kupla, josta syntyy toisillekin jaettavaa. Lääkäreiden pitäisikin kirjoittaa reseptejä rentouttavaan toimintaan: tälle tyypille villalankaa, tälle askartelupahvia ja tälle nikkarointipuuta ja nauloja. Kylläpä kelan maksamat lääkekorvaukset pienenesivät ja porukka paranisi taatusti! Lepotöillä on myös salaa hyvää tekeviä vaikutuksia. Ajattele nyt vaikka virkkaajaa: kun lanka sotkeutuu, tekijä välittömästi pysähtyy ja selvittää sotkun ja vasta sitten jatkaa kohti patalappupäämäärää. Mikä oivallus asioihin yleensä! Miksi me piilotamme ja siirrämme ongelmia sen sijaan, että kävisimme niihin välittömästi käsiksi. Ei virkkaus valmistu koskaan, jos solmun piilottaa. Eipä elävässä elämässä saa sopua eikä rauhaakaan painamalla pahan mielen pahkaan tai peiton alle.

Kun meidän tulisi vaihtaa kanavaa, pistämme saman tekemisen vaihteen vain suuremmalle.Rankan työpäivän jälkeen ihmiset tekevät rankan treenin, vieläpä polkiessaan kuntopyörää mölymokkulat korvilla ja puhelimen näyttö nenän edessä. Miten tässä voi rentoutua, kun sama informaatiosaaste fyysiseen ponnisteluun lisättynä vain nostaa elimistön selviytymistaakkaa. Tieteen kasvattama kansa. Miten meidän on niin kamalan vaikeata löytää leporelloa: rauhan ja palautumisen ihanaa tyyssijaa. Meitä ei auta tekeminen, ei vaikka halailisimme selluloosaa tai selluliittiä - jutun juju on jossain muualla.

Trendi-ihminen uskoo meditaation salattuun voimaan. Siinä paholainen on lammasten kamppeissa: tarkoitan tätä; meditaatio tarjoaa ihmiselle uuden, mutta kuitenkin erilaisen työn. Meditoidessaan ihminen pyrkii tietoisesti tyhjentämään olonsa ja ajatuksensa tarpeettomasta hälystä. Työtä, työtä! Lisäksi pitää osata oikea hengitystekniikka eikä muutama sandskriitinkielinen mantrakaan ole pahitteeksi. Suorittamista, suorittamista! Miksi tehdä aikaavievä ja vaivalloinen tyhjennys! Tyhjällä tilalla on taipimus täyttyä muuallakin kuin komeroissa. Meditaation loputtua pään täyttää sama möly ja meno – ellei ole mitään parempaaa vaihtoehtoa ja sisältöä tarjottavaksi.

Enpä halua käyttää sanaa rentoutuminen, mutta siitä huolimatta retkahdan lempilepotuoliin, pistän simmut kiinni ja vain olen. Annan ajatusten tulla ja mennä ja vain olen. Sanon Herralle, että tulin taas hoitopöydällesi. Korjaa ja ehjää Sinä. Voimaannuta! Yhden saatan tehdä: sanon Herralleni, että Sinähän tiedät, minä en elä yksin leivästä vaan jokaisesta sanasta, joka Sinun suustasi lähtee. Olisi niin kiva rupatella! Joskus puhellaan, joskus ei, mutta aina Taivasklinikalla tapahtuu ja Tuija uudistuu. Ei maksa mitään, ei tarvitse tehdä mitään: tulkaa Minun tyköni kaikki työtä tekevät ja raskautetut, minä annan teille levon.

Taivasklinikalla oppii myös salattuja asioita. Olin ikään kuin suuressa väkijoukossa ja kuuntelin ihmisten tarinointia. Yksi joukosta alkoi päivitellä: että no voi Jeesus Kristus sentään. Samalla hetkellä päivittelijän eteen kiirehti lempeäkasvoinen ja sulaa nöyryyttä ja palveluhalua säteilevä mies. Tässä olen, miten voin auttaa sinua. En unohda noita kasvoja koskaan. Ja käsitin siinä myös, mitä Raamatussa tarkoitetaan, kun kielletään turhaa lausumasta Herran nimeä. Taivaasta vastataan heti, kun täältä kutsutaan. Turhat kutsut ovat Kaikkivaltiaan kiusaamista. Miksi sitten emme uskoisi myös Taivasjoukon vastustajien toimintaan. Jokainen kirskuva kirosana saa niitä kutsuja tottelevat joukot saapumaan kutsujien ympärille. Ihmekös sitten, että stressaa, väsyttää ja kiusaannuttaa ...

Jaa tämä sivu