480

29.05.2024

KUKKAJUHLAA

Hiljaa kuiskin kiitosta Jumalalle, kun käyskelen kukkatarhassani. Niin kaunista! Kun ilo yltyy ylimmilleen, lähetän pilven rakastamiani saippuakuplia ilmaan. Voi, miten hyvä. Tänä aamuna metsäkyyhkynen lauloi kahdesti niin kovaa makuuhuoneen avoimen ikkunan takana, että laulu herätti meidät. Maailman paras päivän aloitus. Kyyhkyn kujerrus muistuttaa minua Jumalan näkymättömästä mutta sitäkin todellisemmasta maailmasta. Jumalan silmä valvoo ja tarkkaa lastensa taivalta, vaikka meistä ei aina siltä tuntuisikaan. Lapseni, olet turvassa iankaikkisilla käsivarsilla. Annan enkeleilleni käskyn suojella sinua kaikilla teilläsi: siunaan menemisesi ja tulemisesi! Kiitos turvasta ja kiitos kukkasistakin.


Viljelijät kaipaavat apuamme. On syytä rukoilla tulevan viljasadon puolesta. Suomikin tarvitsee syötävää tulevan talven varalle. Kuivuus kiusaa meitä ja Venäjällä toukokuun pakkaset kuulema tuhosivat valtaisan määrän jo kylvettyä peltoalaa. Jumala säät ja ilmat säätää. Hänellä taitaa olla meille asiaa, koska maailman ruokahuolto takkuaa. On tosi tärkeää kysyä, miksi me jätämme Jumalan osuuden huomiotta, vaikka vain Hän voi käskeä luonnonlakeja.


Kohta jaetaan taas tukuttain stipendejä hyvin menestyneille oppilaille monin eri kriteerein. Hyvät arvosanat ovat samalla viivalla hyvän käytöksen ja toveritaitojen kanssa. Soisin kuitenkin, että stipendin arvostusta ja arvovaltaa pidettäisiin yllä niin, että demokratian nimissä ei jaettaisi rahaa mahdollisimmman monelle. Jos annamme 20 euron jäätelörahastipendejä – rapistuu tavoiteltavuus ja merkitys. Kyllä kaiken laudatureina selvittänyt ylioppilas ansaitsee tonnin tai ainakin pienimmillään 500 euroa. Ja hyvä toverikin voisi saada pari sataa, että voisi kutsua kaikki kaverit pitsalle tai jäätelölle! Niille, jotka jäävät ilman isoa tai pientä rahamuistiaista, lausun lohdutuksen sanat. Stipendi ei ole enne eikä tae tulevaisuuden menestymisestä. Se kertoo vain tämänhetkisestä onnistumisesta, ei enempää. Seuraavassa elämänvaiheessa olemme taas kaikki samoilla viivoilla yrittämässä parasta mahdollistamme. Kun itse asiassa ei ole menettänyt mitään, voi oikein kunnolla onnitella niitä, jotka juuri nyt saivat huomionosoituksen, kukin vuorollaan! Onnea ja iloa!