01.12.2023

TONTTU VOI TULLA

Nyt on siis aloitettu valtakunnan virallinen tonttuilukausi! Ei kitistä saa, ei riehua saa, tonttu voi tulla ikkunan taa – ja joulupukki matkaan jo käy. Kansanedustajille annettiin lisää kerhorahoja entisten lisäksi. Näyttää siltä, että vastuunkantajat tonttuilevat siihen malliin, että meikäläisenkin on kannettava kortensa kekoon. Haluatteko avata pari yllätysverokalenterin luukkua?


Asunnot ja autot ovat jo niin puhki verotettuja, että on mentävä tuoreimmille metsästysmaille. Teen tässä nyt kansanedustajien työtä enkä saa siitä palkkaa. Verottaja valvoo. Koska edustajat saavat ilmaisen työn hedelmän, heitä kuuluisi rasittaa ansiottoman arvonnousun verotuksella. Kerhoille laitettakoon vuosimaksu, jolla kompensoidaan tekemättä jääneen työn osa taseesta. Meillä on dataa, millä mällätä!


Tuhansien järvien maan on syytä pysyä sellaisena, onhan se matkailun A ja O. Tämän takia kansalaisille on säädettävä puhtaan veden vero. Vesimittarit ovat jo tehneet tiedustelutyön, joten siitä vain verottamaan. Uimisesta pitää ainakin lapsiperheiden maksaa luonnon veden käytön lisävero.


Olemme tulleet jo niin riippuvaisiksi tietokoneistamme ja puhelimistamme, että niitä voi vallan mainiosti verottaa surutta. Ja kaikki maksavat, koska muuten on lähes mahdotonta toimittaa arkisia asioita. Jos jää kiinni vihapuheesta tai rumista häirintäviesteistä – saa varoittamatta lisämätkyn. Siivoutuvatpahan suut niin herroilta kuin narreiltakin.


Luvassa on paukkupakkasia. Miksi ihmeessä meillä ei jo ole pikasäädettyä tulisijaveroa. Jokaisesta takasta ja kaminasta ja puukiukaasta pitää maksaa – johan sen jo luontokin tietää. Ennen vanhaan verotettiin peilejä. Nykyään niin ei voi tehdä. Narsistuva kansakunta ei millään kestäisi sitä, että se ei näkisi tuunattua ulkoasuaan mahdollisimman monesta lähteestä.


Koiravero poistettiin. Suosittelen lemmikkiveroa tilalle. Veroa pitäisi maksaa lemmikin painon perusteella. Se on oikeudenmukaista: isosta lemmikistä on enemmän haittaa kuin ihan pienistä. Jos lapsilla siis on koppakuoriainen kenkälaatikossa – huoli pois. Muutaman gramman vero ei venettä kaada. Mutta veneilystä ja veneen omistamisesta ehdotan veropäätöksia mahdollisimman nopeassa tahdissa. Kesä tulee kohta joulun jälkeen.


Vahinkovero on helppo toteuttaa. Dataa saa vakuutusyhtiöiltä. Tämä vero kannustaa harkintaan ja varovaisuuteen, olipa kysymyksessä liikenne tai kodin turva. Ihan sama, kuka vahingon aiheuttaa – kaikki maksavat.


Voi miten paljon päättäjiltä on jäänyt huomaamatta! En minäkään siis kerro kaikkea. Mutta sen vain sanon, että 24 luukku on paras. Siinä saa keksiä oman henkilökohtaisen ja peroonallisen veron Ite- alustalle. Parhaimmat ehdotukset otetaan lupaa kysymättä valtion hallinnon harkittaviksi. Tällä tavalla pidetään yllä kansalaisten mielenkiintoa niin, että he ensi vuonnakin hankkivat oman jouluyllärikalenterin! Varma nakki, sanoi verottaja, kun paketista yhden kaappasi!