Kannatan kansalaistottelemattomuutta, jos se on sivistynyttä. Paras aloitus jokaisen aihepiirin kohdalla on : en usko ennen kuin otan selvää! Tämä tyyli ei vahingoita ketään eikä pilaa tottelemattoman mainetta. Elokapina on antanut ajattelemisen aihetta. Olen ottanut selvää ja olen samaa mieltä, että kotomaatammekin on liikaviljelty (käytetty hyödyksi sumeilematta) ja vähävarjeltu ilman, maan ja veden näkökulmasta. Eipä ihmisistäkään ole aina osattu pitää huolta! Paljon on tehtävää ja korjattavaa kertynyt. Siksi minä niin vallan tavattomasti ihmettelenkin, miksi kaiken mahdollisen työn ja tekemisen puutteessa nuoret ja vanhemmatkin iskevät takamuksensa maahan. Miten ilmastoa auttaa se, että istun Mannerheimintiellä. Ei ole auttanut sekään, että aikojen kuluessa on pitänyt itsenikin ravata samaa tietä kamalassa kiireessä. Siitäkin huolimatta, että kiire on vain huonosti organisoitua hoppuilua!

Vaikka, jos ihan rehellinen olen, olisi toki kiva jättäytyä virkapukuisten urhojen käsivarsille kannettavaksi, he kun ovat virantoimituksessa eivätkä voi olla kantamatta ja sanoa, että rouva on liian raskas siirrettäväksi: ei kun vettä niskaan vaan. No sitäkin mietin, että entä jos antaisi taloon liimautuneen tai kahliutuneen kansalaisen viettää pari yötä paikoillaan. Siinä kasvaisi kansallistunto ja ilmaston tuki-indeksi! Mutta Suomessa kun pitää kantaa huolta kaikista, olipa varma asiakkaan pään sisällöstä tai ei. Poliisi ei halua syytettä heitteillejätöstä, vaikka vangittu vakuuttaisi teoillaan haluavansa viettää yön juuri tämän sementtiseinän kanssa. Vandalismia ja haitantekoa: tällaisessa toiminnassa keskiöön jää aina ihminen itse, ei ilmasto eikä mikään muukaan hyvä asia, jonka puolesta kannattaa taistella.

Miten sitten itse olisin toiminut elokapina-asiassa? Mediahuumaa olisi tullut näinkin: olisin antanut jokaiselle kansanedustajalle luomukaalin ilmastolipulla varustettuna – ja kysynyt, että joko menee teidän kaaliin, häh! Poliisin olisin säästänyt hoitamaan muita ylen määrin riittäviä virkatehtäviään. Lehdistö ja TV tulevat paikalle varmasti. Luomukaali on niin ihana juttu, että ehkäpä joku viesti olisi kiirinyt Brysseliinkin asti! Ja kaalien kauppa kävisi viljelijöille riemuksi ja elimistölle iloksi …

Eloa ja oloa! Ehkä tässä yhteydessä sopii pyytää anteeksi kaikilta suomalaisilta maatalousyrittäjiltä. Miten ihmeessä kestätte kaiken sen öykkäröinnin maatalouden saastuttamissyytteistä? Miten jaksatte päivästä toiseen kasvattaa ruokaa meille kaikille syötäväksi. Jos te iskette kankun katuun ja rukkaset traktorin kahvaan – meille tulee nälkä. On harhaluulo, että ruokaa virtaa maahan ulkomailta. Yksi kaaos ja jokaisen maan omat suut vievät voiton. Sitä paitsi en luota yhteenkään ulkomaiseen ruokatuotteeseen laadun suhteen niin kuin suomalaisen yrittäjän tuottamiin elintarvikkeisiin. Meillä on tolkun tuottajat ja terveelliset ja puhtaat tuotteet. Kiitos niistä! Ja jos joku keksii, miten voimme tukea teitä rahallisestikin, äänestän puolestanne ja olen valmis laittamaan centtejä syrjään tuotantopalkkioiden kartuttamiseksi. Hyvä suomalainen ruoka – parempi mieli!

Jaa tämä sivu