413

24.02.2024

TOIVOMUSLISTA

Tällä paljastuksella lukija pääsee iholle. Älkää siis ihmeessä käyttäkö lapsenmielisyyttäni väärin kovasti nauramalla tai pilkkaamalla. Kun kerran toimii – tarjoan muillekin tiedoksi ja toiminnaksi. Kuvakin kertoo, että minulla on lapsenuskoinen toivomuslista Herralle. Listan sisältöä en kuitenkaan paljasta. Haluan lahjat Herralta, en minua arvostavalta ihmiseltä. Jos saisitte lukea, voisi hopean hohtoisia juhlahuiveja tulla postilaatikkoon mielin määrin – vähän kuin villasukkia presidentille. Auts, tähän ajatukseen saattaa kätkeytyä paha harha, nimittäin, että niitä arvostavia ihmisiä olisi paljon.


Juttu on näin. Elämäni koostuu rukouksista. Sitten on joitakin asioita, sellaisia ei ollenkaan niin tärkeitä, mutta sellaisia kuitenkin, että Herra, jos Sinä haluat vielä kaiken avun, turvan ja pelastamisen lisäksi kertoa minulle, miten paljon minua rakastat: olen laatinut listan minua ilahduttavista asioista, joita en itse kykene hankkimaan tässä tarveaikataulussa. Tämä on Jumalan ja minun salaista yhteiselämää, jonka uskon tuottavan hyvää mieltä myös Herralle. Hänhän haluaa, että tulemme Hänen luokseen kaikkine tarpeinemme kuin rakastavan isän luo. Lista on merkityksellinen sen takia, että huomaan ja hoksaan, että nyt Herra lähetti rakkausviestin. Viivaan saadun lahjan yli kiitossanoin ja tiedän tästäkin pienestä eleestä, että Vapahtajani elää ja minä elän jo iankaikkisuuden ilossa ja runsaudessa.


Ettei vain kukaan erehtyisi pitämään listavuorovaikutustamme menestysteologisena, tähdennän, että elämä on kyllä opettanut, että menestysteologia on harhoista harhauttavin. Herramme ei oile luvannut pelastaa meitä kaikista ankeista asioista. Elämme ihmisen osaa! Mutta tässä olottilassa elämme Jumalan kaikkivaltiuden hyvässä tahdossa ja voimassa sen matkan ja asiat, jotka meille on tarkoitettu. Helppoina päivinä kiitetään ja nauretaan, kärsimyksessä Herra kantaa ja iankaikkisuudessa nämä jutut eivät voisi kiinnostaa sentinkään vertaa. Työ tehty on – Herra vei voittajaks!