23.04.2023

ROUTA NAURAA!

Krookukset iskevät kevätsilmää! Että jäinen maa voikin puskea jotakin niin kaunista. Samaa ihmettä maailma odottaa kylmien sydänten taholta. Kun Jumalan hymy lämmittää jumalattoman sydäntä, puskee sielun kukkaset sieltäkin esiin siunausta sommittelemaan. On niin suunnattoman tärkeää, että sielumme tulee ruokituksi jollakin kauniilla – kaikkien saavutettavissa olevilla kukkasilla kesken kauppamatkan. Vaikka nyt vietetäänkin miljoonan roskapussin tempausta, katso ensin kiitollisin mielin krookusta tai leskenlehteä ja vasta sitten ihmisen käden töitä roskien ja lian suoltamisessa. Tarvitaan tasapainoa, jotta harmonia tulee kiinni otetuksi!


Tunnen myötähuolta, kun luin nuoresta, joka on odottanut vuoden leikkausta – ja pelkää odotusajalla halvautuvansa. Maailma hyörii ja harva kuulee huolenilmauksen ja hädän. Vielä harvempi potee syyllisyyttä siitä, että ei voi mitenkään vaikuttaa eikä auttaa. Hoitakoon jokainen asiansa ja pitäköön huolta itsestään. Olen kuullut turhautuneiden hoitajien kommentteja: mitä te tänne soittelette. No mihinkäs muualle, kun siinä etuvartiota pidätte ja hoitovaltaa hoidatte. Oma tilanteeni on oikeastaa huvittava nuoreen verrattuna. Vanha ämmä, vaikka viisaus kuulema meissä asuukin. Neljästi leikattu nilkka päätti haluta taas puhdistusoperaatiota. Yksityisellä kustannukset ovat neljän tonnin luokkaa ja kuten jo sanoin, valtiollisella ikuisuusjonot. Saman jalan raadeltu varvas sanoi ähäkutti ja otti ja päätti vaiviintua sekin. Vain kantapää on kunnossa. Sen varassa siis pusken tuulta ja pistän jalalla koreasti. Sauvoja en osaa käyttää. Ne ovat itsemurhavehkeitä ja hidasteita kuin katukuvassa. Jatkuva kipu ei jalosta minua – mutta jospa se saisi uutta ajattelua aikaiseksi! Suomalaiset keihäsmatkat uusioversiona olisi mainio juttu. Kuljetetaan kaikki halukkaat ulkomaille laiteltaviksi jonojen purkamiseksi. Päiväkirurgiset voisivat työllistää ja tukea paikallisiakin: kiertoajelu ja kahvit ja kiva kulttuuripläjäys ennen kotilentoa. Köyhäinhoitoa kunnollisella tavalla: yhdistetty terveys- ja kesälomamatka samassa paketissa! Jos nuori ihminen vielä vuodenkin jälkeen pidetään jonossa halvaantumisen uhallakin, ei meikäläisen nilkka ketään kiinnosta. Missä ovat nyt ne palvelusetelit ja valinnanvapaus. Itsekin voisin ottaa ja ostaa palvelun, jos valtiovalta tulisi vastaan kustannuksissa ja yksityinen maksuajassa. Siinä se jalka kuntoutuu samaa tahtia, kun maksettava summa pienenee pari kymppiä kuukaudessa.


Tämän reseptin olen lunastanut jo vuosia sitten. Sitä ei tarvitse uusia, se on aina voimassa. Että kaikessa saattakaa – kaikki tarpeenne Jumalalle tiedoksi rukousten ja anomusten avulla kiitosten kanssa. Mainio juttu! Nilkkavarvassyndrooma siis on jo taivashoidossa. Samaa pyydän nuorelle potilaallemmekin. Herra meitä kaikkia hoitakoon!