Syksyn sinnikkäimmät, viimeiset perhoset istahtavat tupsukukkaan pirtelölle. Tarjolla on toki syyshortensiaa, villiorvokkeja ja jokunen pensasruusukin. Samaan aikaan ilmestyivät nälkäpäivän lipaskerääjät kauppojen oville. Ihania nuoria ihmisiä saamassa elämyskoulutusta toisten auttamisesta. Upea asia, että koulut tekevät yhteistyötä SPR:n kanssa. Yhteinen nimittäjä ilmiöille on nälkä. Nälästä tulee kova koettelemus ensi talvena suuressa osassa maailmaa. Voi kunpa osaisimme jakaa ja tasata. Ja muistaa, että maailmassa on kyllä vielä syötävää, jos vain saisimme jokaiselle lantin ja pari, millä ostaa sitä.

Venäjän nuoret miehet yllätti elämän nälkä. Liikekannallepano ja turhaksi tykin ruuaksi joutuminen saa monien silmät aukeamaan. Onneksi Venäjällä on yksi harvinainen luonnovara: muamuskat – nuo matriarkaaliset vanhat äiti-ihmiset, jotka noustessaan puolustamaan omiaan, saavat Putininkin pysähtymään tai peräti perääntymään. Äitien rakkaus on silmitöntäkin vihaa suurempi ja viisaampi!

Tässä maailmassa soditaan kovin monilla rintamilla. Siksi Jeesuskin tuli ja jakoi vangituille vapautusta! Ilmaisjakeluun saavat tulla kaikki synteihinsä väsyneet, riippuvuuksiensa kanssa kamppailevat, pelon kippuralle ahdistamat ihmiset. Kohtaa Jeesus ja ota vastaan sanat: tästä päivästä ja hetkestä lähtien sinä olet vapaa.

Jokaisessa sodassa on soturinsa. Jumalalla on esirukoilijat – rukoustaistelijat. Jokainen rukoiltu rukous on yhteistyötä Jumalan pelastusjoukkojen kanssa. Omalle kohdalleni on suotu hankala aihealue, jonka puolesta en ole kovinkaan monen kuullut halukkaasti rukoilevan. Kun kerron, että viime yönä oli pakko käydä bordellissa, kuulijat hämmentyvät ja rykien kääntävät katseensa maahan. Osa punastuu ja poistuu paikalta. Osa suuttuu ja kummastuu. Joku lyö vitsiksi, että Tuija, Tuija … Voisinpa ottaa sinut mukaan matkalle. Jumala ei vie esirukoilijaa mässäilyyn eikä osalliseksi lihan iloitteluun. Jumala vie rukoussoturin näkemään, minkä puolesta he näkevät vaivaa ja rukoilevat. Jumala näyttää ihmissielun kauneuden ja synnin syvimmän saastan ja siihen halutta tai halusta kiinni jääneen ihmisen. Vaikenta on katsoa lapsia ja vanhuksiakin niissä olosuhteissa. Ja pelottavinta on todeta, että monelle siellä olevalle toiminnassa ei näytä olevan mitään väärää eikä likaista – hyväksi käyttämisestä puhumattakaan. Tiedän, että kaikkensa palvellut ihminen voi vielä joutua palveltavansa lyömäksi. Miksi ihmeessä? Tietysti siksi, että meistä syntisimmässäkin on ripaus katumusta, itseensä pettymistä, syyllisyyttä ja itseinhoa. Tässä kohtaa vedän maton jalkojesi alta. Jos ehdit ajatella, että en minä ainakaan – vastaahan tähän. Oletko koskaan katsonut himoiten toisen omaa, ihan vain salaa ja pikkuisen. Varmasti olet! Ja silloin oletkin jo piipahtanut lähi-ilotalossa!

Nämä yön kauhut pitkästä aikaa annettiin siksi, että muistaisin, että ei saa väsyä. Työt ovat pahasti kesken. Ukrainan sodan yhteydessäkin on kauhulla todettu, miten naiset ja lapsen joutuvat hyväksikäytön ja raakalaismaisen seksiterrorin uhreiksi. Pitäisikö uskovien siis häveliäisyyssyistä olla puhumatta tästä asiasta. Ei pitäisi, että mahdollisimman moni huutaisi Jumalan puoleen pyhyyttä ja puhtautta näiden ihmisten osaksi. Jumala on pyhä ja puhdas ja tämä kaikki on lahjaa Häneltä. Pyhyyden ja puhtauden nälkä on maailmaa pelastava nälkä!

Jaa tämä sivu