MIKÄ KAIKU ON ASKELTEN … Olen saanut merkillisen armoituksen! Aamulaulun! Herättyäni jostakin sisältä kumpuaa vanha laulu: virrenpätkä, hengellinen laulu tai joskus ihan mikä laulu vain. Alkaa tunteja kestävä hiljainen hyräily: perhe ampaisee kuka milloinkin puhelimen perään luullen ääntäni värinähälyttimeksi. Laulu virvoittaa, vahvistaa, lohduttaa ja antaa tahdin tulevan päivän askelille. Tänään olen hämmentynyt: Korsuorkesterin Kristallivirta ja päälle Sillanpään marssilaulu!!

Isänmaallinen olen aina ollut. Se ei kuitenkaan riitä laulujen sanoman kirkastamiseksi. Mutta isänmaan eteen on ollut ajatuksia suomalaisen koronasumutteen rahahuolien hoitamiseksi. On se kumma, että vaikka asia olisi kamalan tärkeä, suorastaan välttämätön, Suomessa hanke voi kaatua tasapuolisuuden velvoitteeseen. Kun kaikille ei voi antaa miljoonia, ei anneta kenellekään. Nyt pitäisi laulaa:pidä huolta … Oi jospa pääministerillä olisikin jokeriraha hanskassaan, jolla huoli poistuisi. Miten olisi kansalaiskeräys? Päättäjien pitäisi käsittää, että tässä on kysymyksessä kansallinen huoltovarmuus. Ja jos toivotte kaikkien ottavan rokotteen, muistakaa, että suomalainen luottaa suomalaiseen!

Ihminen tekee kokonaisarvion uudesta tuttavuudesta parissa sekunnissa. Itse otan kolmannen sekunnin kenkien tsekkaamiseen! Herrasmiehellä on siistit kengät ja naisilla yleensä aina. Kenkäanalyysin pitäisikin kuulua arkipäivän tsekkauslistoille. Vai pääsetkö vielä ulos ovesta taputtelematta ja toistamatta rutiinirunoa: puhelin, avaimet, rahapussi, hipaise sukanpohjalla kenkää...

Kauppalista, apteekkilista, tehtävien ja unohdusherkkien asioiden lista, nyt tuli mieleen-lista, soittolista … Olemme ehkä kaikki listaykkösiä ainakin niiden laadinnassa. Kauppalistan revin nykyisin ennen sen roskiin heittämistä kassalla. Olen kuullut friikeistä, jotka tutkivat löytämiään ostoslistoja toisten elämään pääsemiseksi. En ota sitä riskiä, että joku noukkii listani ja tunnistaa kasvoni, tietokoneeni saattaa saada etäevästeitä sokerisyöppöjen kerhosta.

Yksi tsekkauslista on yli muiden. Ja salaa toivon, että sen läpikäyminen antaa iankaikkisuuskaiun tuleville askelille. Menen silloin tällöin Herran eteen istumaan hiljaa ja kysyn, että onkos meidän välillä kaikki hyvin. Kaikkivaltiaan näkökulma on tärkeä tässä hetkessä, koska nyt asioille voi vielä tehdä jotakin. Jos on jotakin huomautettavaa, otan vaarin ja pyydän neuvon asian korjaamiseksi. Jos hiljaista pitelee, kaikki on hyvin: siinä on ilon turvallinen paikka sanoa kiitos.

Alakuvan arvoitus ratkeaa. Kysymyksessä ei ole karvainen piparkakkutaikina. Villasukka vilahti vain valkopyykin sekaan ...

Jaa tämä sivu