10.01.2024

JUMALAN KUNNIAKSI

Ihmisten arjen ja taivaallisen elämän kohtaamiset ovat meistä ihmeitä. No niin ovatkin, vaikka Taivaan kansalaisille niiden kuuluisi olla osa jokapäiväistä arkea, elämmehän Kaikkivaltiaan kansalaisina rikkaina armosta ja rakkaudesta. Kerron tämän rukousihmeen, koska kaikki lahjat, joita Taivaasta saamme ovat tarkoitettu jaettaviksi Jumalan kunniaksi! Jos vain jokukin sielu saisi lohdutuksen ja rohkaisun tai tulisi vedettyä hyvällä Jumalan yhteyteen.


Ennen joulua napsahti puhelimeeni viesti: ”rukoile nyt! Luulen, että pääni räjähtää”. Vastasin, että teen sen välittömästi. Paikalle osui Heikkikin, joten rukoilimme yhdessä. En tiennyt, onko räjähtämisvaara mentaalipuolella vai fyysinen tuskatila. Mutta sehän ei tässä ole tärkeintä. Pyysimme siis Taivaallista Isää apuun. Pyysimme Jeesuksen haavoitettuja käsiä siunaamaan ja parantamaan ystävämme tuskatilan. Lyhyt ja yksinkertainen sos-huuto Taivaaseen. Myöhemmin kuulimme, mitä oli tapahtunut välittömästi viestityksen jälkeen. Ystävämme oli päätynyt polvilleen lattialle. Siinä sitten ollessaan hän kuvaili tilanteen etenemistä näin: ”Minulle tuli selkeä mielikuva siitä, että päähäni, vasemmalle puolelle ikään kuin läpsäistiin paikka, vanhanaikainen polkupyörän kumin paikka”. Hetkeä myöhemmin ystävämme oli noussut lattialta täysissä ruumiin ja sielun voimissa. Todistajana toimi elämänkumppani, joka hätääntyneenä oli kysynyt, että soitanko ambulanssin.


Mitä tästä pitäisi ajatella? Ainakin sitä, että meillä ei ole ihmiskäsin veistetty eikä muottiin valettu jumala, vaan elävä ja tänäkin päivänä toimiva Jumala. Hän elää yhteydessä meihin ja tekee työtä aina parhaaksemme! Rukoilija on pelkkä kanava eikä hänen edes tarvitse tietää tarkkoja yksityiskohtia, mitä ja miksi hän rukoilee. Riittää, että Jumala tietää! Jumalalle ihmisen hätä on jo itsessään kutsu tulla auttamaan ja palvelemaan. Meillä on ihmeellisen nöyrä Isä! Rukous on luottamuksen osoitus Taivasta kohtaan: minä huudan ja Jumala puuttuu asioiden kulkuun. Emme tarvitse pitkiä esivalmisteluja tai traditioon sidottuja toimintakuvioita, tiettyä paikkaa tai pitkiä runollisia sanankäänteitä. Meidän tehtävämme on vain kääntyä Jumalan puoleen missä ja milloin tahansa arkisen yksinkertaisesti. Itseäni ilahduttaa se seikka, että Jumalan toimintakuvioihin ei liity mitään sellaista sielullista nostattelua ja kuohuntaa, mihin niin helposti itse päätyisimme.


Miksi polkupyörän kumin paikka? Olen oppinut siihen, että Jumala todellakin toimii tavalla ja toisella. Monesti Hän käyttää sellaisia asioita, joita itse emme taatusti tulisi sovittaneeksi käsillä olevaan asiaan. Miksi? Siksi, että käsittäisimme viestin tulevan Häneltä eikä omasta alitajunnastamme tai toimintaympäristöstämme. Minä se Olen! Kunnia ja kiitos Jumalallemme, Iankaikkiselle Isälle, syntiemme sovittajalle Jeesukselle ja Puolustajallemme Pyhälle Hengelle! Amen!