Kukkuu – täällä vartioin minä! Sunnuntaiaamun herääminen päättyi kuvaan. Kotimme valkeiden seinätiilien päällä oli kolme okran väristä, lähes läpikuultavaa, pyöreätä hämähäkkiä kolmioasetelmassa. Siinä ne värisivät hienossa tuulen vireessä seittiverkossaan. Siitäpä sitten sukeutuikin oikea salapoliisitehtävä ja saarna!

Ensimmäinen ja lienee yleisin mielikuva hämähäkeistä on vastenmielinen. Se on inhottava ötökkä. Hämähäkki sotkee ja sotkeltaa saaliinsa tahmeisiin irti päästämättömiin verkkoihinsa. Saaliinsa hämähäkki imee kuivaksi kuin oikea vampyyri, verenimijä ikään. Totuus on siis karu lasten hämä hämä häkki – lauluun verrattuna!

Asiaa tutkistellessani löysin vanhan legendan. Sepä teki kuin tekikin hämähäkistä ihan sankarin. Taru kertoo, että Pyhä Perhe piiloutui luolaan pakomatkallaan. Hämähäkki sai käskyn suojella perhettä. Hämähäkki alkoi kiireesti kutoa seittiä luolan suulle. Seittiverho oli valmis juuri silloin, kun Perheelle pahaa tahtovat ihmiset olivat heitä etsimässä. Ohittaessaan luolaa pahantahtoiset totesivat, että tuolla he eivät ainakaan ole, koska seitti on luolan suunseinästä seinään ja täysin ehjä. Kukaan ei ole voinut kulkea siitä seittiä rikkomatta! Niinpä pahantahtoiset jättivät luolan tarkastamatta ja kulkivat ohi.

Tarinan kauneudesta huolimatta en ryhdy järjestelemään hämähäkkejä palvovaa yhteisöä. Pois se minusta! Tällä kaikella tiedolla ja tarulla on se merkitys, että pahinkin häkki osaa ja voi Jumalan avulla tehdä ja luoda hyvää ympäristölleen ja itselleen! Ja miten monimerkityksinen hämähäkki voikaan olla – yksi asia on yli muiden. Hämähäkki on vaatimaton käsityöläinen, mutta sillä on moninkertainen mahdollisuus meihin hienostelijoihin verrattuna – niin, päästä olemaan myös kuninkaiden linnoissa ja palatseissa. Meikäläiselle tulisi lähtö alta aikayksikön kutsumattomana vieraana, mutta hämähäkkipä vain kutoo piilonpuolessa verkkojaan ja nauttii tarjolla olevasta kauneudesta ja loistosta! Eikä sen tarvitse osallistua sähkölaskun maksamiseen!

No, höpötyksistä tosiasioihin. Koko hämähäkkijuttu muistuttaa ja lohduttaa minua Raamatun kertomuksesta israelilaisista, jotka tottelivat Jumalaa ja sivelivät kotiensa pihtipielet verellä, jotta paha ja vaara ei voisi heitä satuttaa, vaan paha olisi pakotettu kulkemaan ohi. Tänä aikana, kun kulkutaudit, sodat ja nälkä kolkuttelevat ovillamme, tarvitsemme tuon Veren suojaa mitä suurimmassa määrin. Jos haluat pitää omaisesi ja talosi ja tavarasi suojassa – jättäydy Jeesuksen Veren turvaan ja suojaan. Koska Jumala itse on päättänyt, että Jeesuksen antama turva on ainut ja paras turva, tee suojautumispäätös tänä päivänä. Lienet lukenut ukrainalaisista, jotka pyrkivät suojaan ja karkuun valloittavilta sotilailta. Haastattelussa he ihmettelivät ja kertoivat, että he ikään kuin muuttuivat viholliselle näkymättömiksi ja pääsivät ohittamaan vihollisen ilman pienintäkään häiriötekijää. Samalla tavalla Paavali saatettiin pois kahleista ja vankilasta omiensa tykö! Samanlaisia kokemuksia kertoivat omat sotilaamme sotavuosista. Totta se on, että Jumala on sama eilen, tänään ja huomenna!

Jaa tämä sivu