YKSITYISKOHDAT JA KOKONAISKUVA! Ja pilalle meni 007 ja bondicharmi. Juutuin istumaan telkkarin ääreen Erittäin salainen bondielokuvaa möllöttämään. Tuttu tarina, mutta ensimmäistä kertaa silmiini sattui läkikuva James Bondin kädestä, tarkennettuna Bondin peukalosta. Miten voi superagentilla ja charmöörillä olla niin huonosti hoidettu peukalo: kynsi likaisen harmaa ja sillä olisi kiivennyt vaikka puuhun, pituutta piisasi. Ei sellaisella peukalolla voi silittää naista eikä vetää liipasimesta, uskottavasti ainakaan!

Juttu on vähän niin kuin hämähäkinseitti. Tiedeyhteisö yrittää löytää ihmiskunnan käyttöön yhtä joustavaa ja kestävää materiaalia. Hämähäkin näkökulmasta juttu on yksinkertaisempi: tavallista parempi tappokone ja parempi mieli! Miten tämä nyt tähän ajatukseen juohtui, mutta kirjoitin kuitenkin arkkipiispalle. Perheväki hätääntyi, että et kai vaan mennyt kutsumaan kynttiläillalliselle. En toki: en kutsunut eikä varmasti olisi tullutkaan. Mutta yrittänyttä ei laiteta. Ajattelin, että kun ihmisviisaus ja kaikki käytettävissä oleva taito on yrittänyt korjata koronatuhoja – ja kun mihinkään ei olla edetty … että voitaisiinko kansallisesti arkkipiispan johdolla nöyrtyä pyytämään apua niin kuin silloin, kun suomalaisia sohittiin seiteistä poikkeavilla tappokoneilla. Olisiko se nyt ihan tavaton ajatus tarjota suomalaisille – niille, jotka pakottamatta haluavat, yhteinen tilaisuus yhteiseen rukoukseen tiedotusvälineitä apuna käyttäen. Jos arvostettu tasavallan presidenttimme uskaltaa toivottaa kansalaisille Jumalan siunausta, voisiko kirkko mahdollisesti oman agendansa mukaisesti yhtyä nöyrään avunpyyntöön Jumalalta koronan pois pyyhkäisemiseksi. Kyllä kyllä, suomalaiset rukoilevat kammioissaan ja kirkkokansa penkeissään, mutta kansanliike oikealla asenteella ja vilpittömällä mielellä saavat varmasti yhtä hyvin Taivaan kuin kansainvälisenkin huomion. Suomalaiset laittavat kaiken peliin nöyrästi periksi antamatta. Vielä en ole saanut arkkipiispallista vastausta.

Ei tässä synkissä vesissä uida kuitenkaan! Avoimuus yksityiskohtana saattaa aiheuttaa hämminkiä. Vähän kuin alakuvan aihepiiri: valkoinen kukka ja lähes kolibrin kokoinen yökkö, eipä kun kaunotar ja hirviö, tai yhteisymmärrys ja väärinymmärrys! Juttelin puhelimessa puolitutun kanssa. Tulin sanoneeksi, että olen aina toivonut sinusta ystävää. Puhelimen toisessa päässä oli sekunnin hiljaisuus ja nopea toteaminen, että kuule nyt ulko-ovella taitaa olla joku. Pam! Ei tullut uutta yhteydenottoa eikä uutta ystävää.

Jaa tämä sivu