SYTYTTÄKÄÄ VALOJA TAI KAAMOS KAATAA TEIDÄT! Tulin tähän tulokseen soittamalla sisarelleni. Yllätysaloitus. Kuule, oletko pannut merkille, että meitä eläkeläisiä: ei vielä hoitokodissa, mutta ei enää työelämässäkään – ei huomioida missään. Ihan sama, ollaanko olemassa vai ei. No niin on. Se johtuu siitä, että me emme ole mediaseksikkäitä! Ei me kuule ole mitään seksikkäitä. Ja todellisuudentajuni sanoo, että revi tästä nyt otsikoita, siis ketä kiinnostaa, kansanosa, joka syö, nukkuu ja käy vessassa. On meillä vielä kaksi arvoa, ässää hihassa. Hyvin toimeentulevat on noteerattu tavaroiden ja varsinkin palveluiden kuluttajina. Saa olla vanhakin horisko, jos veroprosentti on tarpeeksi korkea. Ehkä on kolmaskin ässä, ne meistä, jotka yhä vielä painavat pitkää päivää kuten yrittäjät ja tietysti se vanheneva kansanosa, joka roikkuu duunissa kuin duunissa tullakseen tavalla tai toisella hyväksytyksi.Haastatellaanhan joulupukkiakin joka vuosi!

Mikä neuvoksi? Kuule sisko, minä ajattelin hankkiutua putkaan. Tulisi sisältöä elämään ja uusia kokemuksia. Selviytyjät sarjan eläkeläiset putkassa. Extriimiä, yon know! Miten ajattelit päästä sinne? Et kai täytä kiiltonahkakassia lakanoilla ja sano, että täältä tullaan pojat.Pankaas pläjäyttäen pulsterit ojennukseen. Älä hulluja haasta. Tunnistavat kyllä keskikaupungin tärkeän tätykän. Ensiapuun voisivat viedä … ja siellä pitäisi tyytyä talon lakanoihin! Pahimmassa tapauksessa saisit sakot. Ja minä en maksaisi. No ulosottoonko ajattelit. Ihan sama, mitä ulosottamista meikäläisessä on, ajelenkin rollaattorilla joka päivä! En ole ollut putkassa enkä juuri ulosotossakaan. Jos meinaan kokea, nyt olisi korkea aika! Se sisäänheittäjä siellä pyramidien maassa oli komea ja kiva ja kyllä ruokakin maistui hyvälle.

Eiköhän odoteta kesää ja lämpöisiä. Tulen täältä maalta sinne kaupunkilaissisaren luokse ja sitten repäistään. Mikä arvorakennus siinä kotisi lähellä on tärkeä kaikille kaupunkilaisille? Heitetään seinään iso purkillinen tomaattikeittoa ja liistrataan sitten selkämme seinään. Ajattele: palo- ja poliisipojat, ensihoitajat ja paikalle keräytynyt kansa. Puhumattakaan lehdistöstä, joka kilpailisi lausunnoistamme. Sitten vain äänekkäästi ja seksikkäästi huudahdeltaisiin, että nyt sinä korveton poika katkaisit rintsikan remmin … Elä kuule napraa niitä makkaroita, irroittele vain hitaasti ja pitkää iloa toivotellen minut seinästä!

Hui hirveetä. Kaamosta on vielä pitkään jäljellä ja näkymättömiä eläkeläisiä koko joukko. Vartokaahan vain! Meitä ei pidättele mikään muu kuin se, mitä lapset sanovat … Äitis oli etusivulla. Miten se sinne putkaan päätyi, sivistynyt ihminen ... Kyllä kansalaistottelemattomuus pitäisi ymmärtää jättää nuoremmille!

Ajattele, että minun pitää laittaa pyyhe rynnyksille soppaa syödessä, muuten on silkit pilalla. Pirkassa oli hyvä niksi. Käskettiin laittaa huppari takaperin päälle niin, että huppu jää kuin hevosten vanha kaurapussi ripoteruualle. Ajattelin kokeilla. Elä ihmeessä. Jos ovikello soi ja tukka ei ole hyvin, sipaiset hupparin hupun turvaksi, saat murut hengityselimiin ja puheen sekavaksi. Olisipa siinä huoltomiehelle ihmettelemistä, että mistä se ääni oikein tulee, kumma karvanaama.

Mutta kuule! Nythän mä vasta hokasin, että meillä on äänet. Ei juu molemmista päistä vaan sulla ja mulla. Äänestysäänet! Mietitäänpäs, miten yllätetään poliitikot ymmälleen ja naamamme päivälehteen. Tehdään oikea kansanliike. Näkymättömät eläkeläiset näkyviksi! Varautukaan jytkyyn, mätkyyn tai hytkyyn – täältä tullaan maailma!

Jaa tämä sivu