05.08.2023

TIKAPUITA PITKIN

A,b, c … kissa kävelee, tikapuita pitkin taivaaseen. Jos siis kissat, miksi emme mekin!

Eihän meillä ole niin suurta eroa heitteille jätetyn kesäkissan kanssa. Turvattomuus ja huoli huomisesta raskauttaa koko luomakuntaa. Kehotus on elää päivä, mieluiten hetki kerrallaan, se yhden tikapuun matka. Harppojalle ja kiipiämieliselle tukevatkin tikkaat tuovat murheita tullessaan. Elämällä on aikataulu kaikille asioille! Kiinan uusi turvallisuuslaki kehottaa kansalaisia vakoilemaan toisiaan. Kunpa varjeltuisimme sellaisilta lähimmäisiltä, jotka haluavat sahata toiselta, ylempänä olevalta tikaspuun vain kateuden takia. Miksi meille ei ole syntynyt kokemusta siitä, että korkeammalla oleva ojentaa kätensä vetääkseen alempana olevaa ylemmäs ja ylemmäs. Sanopa se! Muutapa se!


Tiedäpä tuota tikkaista. Suomi on kuitenkin tuuliajolla. Kuka tätä maata hoitaa ja johtaa? Ja koskapa kaiken vielä sekoittaa tulevat presidentin vaalit – menevät puurot ja vellit sekaisin takuuvarmasti. Sulavasti puhutaan rasismista, mutta teot ovat kokonaan toisenlaiset. Meillä on rasistinen käytäntö köyhiä ja syrjäytyneitä kohtaan, kaikella tavalla ahdistettuja kohtaan. Tarvitsemme maan isän, joka ulkopolitiikan ohella jyrähtää heikompien puolesta. Olemme kuitenkin aloittaneet isän etsinnän loan heittämisellä. Voiko keinoja kaihtamatta syntyä jotakin hyvää?


Arvellaan, että presidentin vaalit voivat sittenkin pitää sisällään mustan hevosen, yllätyksen.

Mieleeni nousee profetia Niinistön kolmannesta kaudesta. Näkijä kertoo, että venäjän osittainen Suomen miehittäminen tai maan vuokraaminen – miten sen nyt haluaakin ilmaista – aiheuttaa sen, että vanha isä on turvallisempi vaihtoehto maalle kuin pussillinen upo uusia. Niinistö siis jatkaisi työtään vielä eduskunnan erillispäätöksellä maan valitettavan tilanteeen takia. Meillä on puoli vuotta aikaa katsoa, miten maan isäehdokkaille käy. Valitsisin Niinistön ellei siihen sisältyisi kutsumattomien vieraiden saapumista.


Tikapuut vai pitkospuut. Tikapuilla voi huimata! Pitkospuiden tallaaminen vaatii arjen ja tavallisuuden sietokykyä. Mutta hyvä niin. Onhan meitä kulkijoitakin joka lähtöön!