07.02.2024

AJANKOHTAISKUKKIA

Kuvitella, että tulppaanilla on niin hurja historia: kerrotaanhan, että yhdellä kukkasipulilla saattoi hankkia oman arvotalon. Nyt näitä kaunistuksia on joka paikassa, tosin kauneutta kylvämässä. Kimppu kotiin kiikutettuna maksaa itsensä moninkertaisesti takaisin. Silmän kautta sielua hoitava kauneus on ihan liian vähän arvostettu tosiasia!


Mitä tänään opin uutisotsikoista? Hyvin paljon, tosi paljon! Ja huoli elämästämme yleensä sai taas paljon ihmettelemisen aihetta. Paljon ei jaksanut kiinnostaa Bidenin keskustelut vainajien kanssa. Sääliksi käy vanhaa miestä, jota ei jo lasketa onnellisille eläkepäiville. Onhan hänellä itselläänkin toki sanansa sanottavana. Se se vasta ihme onkin, että amerikkalaisista, miljoonakansasta, ei löydy uusia vaihtoehtoja.


Eipä pyyhi hyvin täällä suomalaisillakaan. Tökkii jo presidenttitentit! Arvovaltaisesta instituutiosta on tehty kansanhuvia. Eivätkö ehdokkaat olisi voineet tehdä yhteisen sopimuksen siitä, että pelleilyyn ei suostuta. Kun asialliset aiheet on jo moneen kertaa käyty lävitse, on parempi olla osallistumatta ja antaa mainosten tehdä tehtävänsä torikokouksia lukuun ottamatta. Vieläkö ehditään nähdä ehdokkaiden kuntotesti livenä tai nyrkkeilyottelu. Pitäisi säilyttää taso ja toisaalta olla rohkeutta sanoa se hölmöilyille päin naamaa. Testi se on tämäkin ja molemmat epäonnistuivat. Kysymyshän kuuluu, että miten pitkälle ehdokkaat ovat halukkaita menemään vallan tavoittelussaan. Nöyräksi pitäisi tehtävään pyrkiminen saada molemmat. Tosiasia on, että valitettavasti kumpikaan ei ole lukuisille äänestäjille se paras tai hyvä vaihtoehto. Usko itsestäänselvyyksiin voi tuoda yllätyksiä vaalien tulosta laskettaessa. Kysymus ei ole edelleenkään se, kumpi saa perintöäänet. Voi vallan hyvin käydä niin, että molemmat jäävät nuolemaan näppejään.


Olipa syy mikä tahansa – Finnairin punnitsemisohjelma alkaa saada rotuopillisia piirteitä. Asiakkaan punnitseminen on epäkunnioittavaa! Kyllä kilot ja niiden kustannukset pitää ottaa tavaroista, ei ihmisistä. Ja haluanpa nähdä tasa-arvokeskustelun ja läskirasismin puheenvuorot sillä kohtaa, kun pitkä koripalloilija pääsee halvemmalla, vaikka luut ja pituus tuovat nekin lisäpainoa kehiin. Lentoasemille tarvitaaan turkkilaisen saunan höyrystyspalveluja. Jotta asiakas pysyy taulukkopainossa, hän voi auttaa asiaa painon pikapudottamisella. Tosin kustannussäästöjä ei ehkä synny, koska saunojen lämmittäminen ja puhistus vaativat vallan työtä. Mutta olisi ihmimillisesti kauniimpi vaihtoehto. Ota siis mukaan passi ja painoindeksi. Jos ovat laittaneet vaakaan pienen alkupainon, voitte todistaa sen väärennysyritykseksi.


Mikä sana Suomessa on muuttunut merkityksettömäksi? Se on yksiselitteisesti asiakaspalvelu!

Jos virkailija ei erota kuuroa vanhusta kuulevasta – ovat opinnot olleet väärin suunniteltuja ja samalla virkailijalta puuttuu sydän ja sen sivistys. Lohdutan heitä kuitenkin sillä uutisella, että ei meillä monellakaan enää ole sydäntä ollenkaan, onpahan vain verta liikutteleva pumppu. Vai mitä sanot siitä, että kuljemme suurin joukoin ohi apua tarvitsevien lähimmäisten. Paljonko tuo nyt vaatisi auttaa vanhusta pyörätuolinsa kiukuttelussa tai näkövammaista, kun suunta on selvästi hakusessa.


Mitä opin kuninkaallisten syöpäuutisista. Jokaisen pitäisi oppia, että elämässä voi tapahtua yhtä ja toista. Ja kun tavoittelemme rahaa ja valtaa – pidetään mielessä, että niistä kumpikaan ei voi pelastaa meitä onnettomuuksilta eikä pahalta mieleltä. Mikä siis on minkäkin arvoista. Ainut asia, joka takaa vakauden vaikeuksissakin, on toteamus: että tapahtukoon kohdallani Jumalan tahto.


Vielä on käsittelemättä vuokravelat ja häädöt. Kun kulutusta voi säädellä ulosoton avulla, eikö olisi sydämellisempää ottaa rahat tätä kautta ja antaa ihmisen asua omassa kodissaan! Ihmisen jättäminen ilman kotia on lyhytnäköistä ja sivistymätöntä varsinkin silloin, kun prosessissa on lapsia.