13.08.2023

SARJA SAA ALKUNSA YHDESTÄ

Kaikki lienee alkanut sarjakuvasta: kuva seuraa toistaan ja juoksuttaa tarinaa alusta loppuun. Nykymediassa sarja on saanut oman ilmiasunsa. Sarjassa on kysymys samanlaisena toistuvista tapahtumista. Tämän tietävät dekkarien lukijat ja katsojat. Sarjamurhaaja! Ahaa. Sarja on monistunut lukuisiksi iskeviksi otsikoiksi. Olettehan lukenee sarjapaiskojasta, sarjapaskojasta, sarjaraiskaajasta tai vaikkapa sarjahuutajasta. Enää ei puhuta patologisesta valehtelijasta vaan sarjavalehtelijasta tai sarjanarraajasta! Sarjasolvaaja on vihapuheiden ja pahansuopuuden kehto. Sarjamokaaja on epämenestyjän toinen ilmaisu. Sarjaselittäjä on jokaisella työpaikalla ja sarjalaiskottelijoita ei löydy pelkästään verkkokeinuista. Sarjasarjoja tuottaa yhä uusia sarjoja ihmeteltäväksemme!


Ihmetellä pitää, miten sarjominen keskittyy kielteisiin asioihin. Laitetaan nyt joukkoon joku positiivinenkin. Kukapa ei haluaisi tutustua sarjanaurattajaan tai kotoisammin sarjahupsijaan.

Sarja-avustajilla voitaisiin hoitaa apua tarvitsevat ja sarjatietäjät olisivat parempi vaihtoehto tekoälylle. Vaan yhdessä on sarjojen sarja: maailma täyttyy sarjapersaukisista! Pankit ja alun alkaen turvaksemme luodut yhteisöt ovat muuttuneet sarjavehkeilijöiksi. Samaan sarjaan kuuluvat sarjapamauttajat, jotka haluavat ensin nollata ja sitten itse päättää, miten maailma makaa heidän tahdossaan. Muistutanpa vain EKP:tä ja WHO:ta. Vaikka juonisitte miten sarjamahdottomia ja sarjaruokottomia ihmiskuntaa kohtaan – Jumala on vielä olemassa siitäkin huolimatta, että sarjapiilottajat ovat yrittäneet parastaan. Ei ole sellaista sarjaa eikä täyskättä, joka pyyhkäisisi maailmankaikkeuden Luojan mennessään. Aikansa antaa Kaikkivaltias painaa köyhää ja kurjaa, mutta sarjarajansa kaikella. Jumala ei katso tahallista pahan tekemistä loputtomiin. Synnin mitta täyttyy ja silloin tulevat näkyviin Jumalan pamaukset. Ja niitä pamauksia löytyy kaikissa sarjoissa ihmeistä rangaistuksiin asti. Tässä toivossa, ystävät! Ei niin, että odottaisimme pahansuoville sarjaonnettomuuksia – vaan sillä tavalla, että Herra heidät hoitakoon haluamallaan tavalla tai toisella. Mutta että meikäläinenkin ehtisi sylkensä nielaista. Se aika tulee varmasti. Teitä tervehtii toivossa ja tulevaisuudessa – sarjablokkaaja!