Kesä yksillä, kärkäset kaikilla! Vaikka ei kärpäsiäkään sovi halventaa. Nehän ovat trendikästä arvoravintoa. Olkoot sitten itikat kaikille ja lehmät pohjalaisille! Kesä nyt kuitenkin kutittaa oven takana: siirrymme kaatosateesta ainakin muutaman päivän helteeseen. Kaikilla ei ole mahdollisuutta rentoutua laineen liplatuksessa savua sieraimissa ja sitten vielä saunan lämmössä ja koivunlehvästön tuudinnassa … Mutta ei se mitään! Köyhänmiehen vesiaihe syntyy vanhaan kukkapaljuun kivien kanssa. Tuliaiheen siihen saa kellukynttilöistä. Eikö muka kesän juhlistus tule meillekin!

Vesille venosen mieli – ja monen ihmisenkin, niidenkin, jotka tilastojen mukaan ovat piilovikaisia ja hukkuvat äkkiarvaamatta. Luonto näyttää meille viisaudessamme ne närhin värkit. En ole hullumpaa kuullut: että terveelliseen elämään kuuluu uimataito. No totta ihmeessä kuuluu. Jos hukkuu, ei ole enää elämää eikä terveyttäkään. Mutta ei pitäisi sotkea puuroja ja vellejä! Mitä tekemistä terveellisyydellä on uimataidon kanssa – paitsi se, että jos syö rasvaa ja muuttuu enemmän hylkeeksi kuin ihmiseksi – pysyy paremmin pinnalla.

Joka tapauksessa olkaa kaikin puolin varovaisia. Viime kesänä taistelin pölyimurin kanssa patiolla ja lähes katkaisin jalkani. Tänä kesänä tein täysvoltin trimmerin kanssa liukkaalla nurmitörmällä ja jäin viipaloimattomana henkiin. Jos jännitys ei ole itseaiheutettua, älkää ainakaan ostako Iltalehteä. Lööpit ovat lääpällään kaikenlaisia tauteja ja sairauksia, joiden oireyhtymiä kehotetaan kehoistamme etsimään. Luulen, että kysymyksessä on salaliitto. Nyt kun mielenterveuden hoitotakuu jumittuu – pitää jollakin tavoin pitää huolta, että potilaita riittää ihan kaikille!

Oli miten oli. Nuoret nauttikaa rusketusraidoista niin kauan kun voitte ilman syöpävaaraa. Kas vanhemmiten raidoitus on kuin tekoseepralla, josta yksikään salakatselija ei ole kiinnostunut. Alimpana on ballerinaraidat, koska piikkareita ei kykene käyttämään. Sitten tulee legginssien raidat, koska kuumassakin on tuulenvire ja vilustumisen vaara. Nilkat näyttävät siis niin kuin niissä olisi kestonilkkasukat! Ylempää en voi antaa tarkempaa kuvausta. Vihjeeksi vain lerppa ja humppakahvat. Alaleuan ja kaksoissellaisen laikkuraidoitus näkyy kuin linnuilla soidinmenoissa. Vaaleaksi pullistuva osanen. Hui hirveetä!

Ostettiin savustusputki, sähkökäyttöinen, kun naapuri toi ison kalan. Onneksi ei ollut tarkoitus syödä kalaa samana päivänä. Insinööriltä kului ainakin kaksi tuntia pöntön kokoamiseen ja uusien oikeankokoisten nupien ja muttereiden etsiskelemiseen. Siinäpä se kala suolautui ja kylmässä tönkkääntyi sopivaksi lounaaksi edellisen päivän päivällisen sijaan. Tähän maailmaan tarvitaan kuluttaja-asistentteja, jotka auttavat osaamattomia ja kykenemättömiä. Jää kalatkin kaitsematta ja lelut leikkimättä, jos joku näppärä neropatti ei ole apua antamassa. Tässäpä käteväkäsisille oma ammatti – lataan ja ammun kunnes kentälle sammun eipä kun kokoan ja kasaan kunnes kaikki ostoksesi avaan!

Kesäjännitys on tässä! Isomummo sysäsi syrjään sukkapuikot ja pyysi nimipäivälahjaksi viidakkoveistä. Jo vain pyysin! Patiolle pääsemiseen tarvitaan äärimmäisen selviytyjän asenne ja se veitsi. Kuka nyt sukkapuikoilla sohoo villiintynyttä kukka- ja paputarhaa, että pääsisi kohtuullisessa ajassa kutomatuoliin. Trimmeriä eivät kumminkaan anna! Hyvää kesää, sanoi sammakko raparperilehden alta, hyvää kesää, sanoi pompanen päivänkakkarasta, hyvää kesää, sanoi …

Jaa tämä sivu