Pantiin maate, niin kuin jossakin päin Suomea on tapana sanoa. Juuri, kun yön pimeä alkoi painaa silmäluomia – se tapahtui! Sain miälettömän hepulikohtauksen! Nauroin hervottomasti hohottamalla. Mikä sinulle tuli? Ha ha ha haa … Taidan nauraa ulos maailmantuskaa ja omaa kamaluutta. Kuule, sympaattinen on hermostoni aina ollut, mutta nyt, ha haa … taisi parasympaattinen tehdä tepposen. No, nauru pidentää ikää ellei sitten tule itku pitkästä ilosta!

Kuule! En ole varma, haluanko. Ihan totta. Me ollaan hirveitä, kamalia, kauheita … Miten niin, jos saan vuoron kysyä? No mieti nyt uutisaiheita. Etkö muka syyllisty? Me ollaan ensinnäkin lihansyöjiä. Jauhelihakeitto, murukastike, pieni pihvi … Ei sitä luetteloa kalalla konpensoida. Nyt on kyllä niin, että hiilijalanjäljet hirvittävät. Entäs jos joku tietää tai kauppias kertoo. Ei kuule uskalleta ostaa niitä talvinahkasaappaita … ho ho hoo, mitä se talvinahka on ha haa … Ihan totta. Sinun on tyydyttävä kierrätysvillasukkiin sanomalehtisilpulla täytettynä. Miten niin minun. Sinunpa sinun, minun on pidettävä yllä perheen trenditietoisuutta. Kesällä saat läpsysandaalit. Minä voin kulkea paljain jaloin tai tekaista muotoon leikatut raparperinlehdet jalkapohjien suojaksi. Pätkä raparperinvartta pottuvarpaan hankaan vain ja menoksi! Ja heti huomenna ostan kuplatonta. Mihin sitä muka tarvitaan? Kaasuihin tietysti kultakahjo! Enää ei ole vara päästellä kummastakaan päästä, lehmät ovat ottaneet osansa pieremällä ja röyhtäilemällä. Nuku nyt! En minä voi, ha ha haa...

Kuule! Toiseksi on luettelossa ehkä suurin synti. Anteeksi mikä? Me ollaan kuule kulta valkoisia. Ja valkoiset ovat riistäneet ja ryöstäneet kaiken, mitä maapallolla on ollut tarjota. Tyhjää on täysi jälkeläisten valintojen mahdollisuudet. Eikö meitä hävetä? Herkee nyt hurjimasta! Hö hö höö, en kyllä voi... Valkeus ei kyllä ole voinut olla oma valintamme, mutta yhteiskuntavastuu on siitä huolimatta kannettava. Et kuule voi piileskellä menneiden sukupolvien syntien takana, kanna vain osasi kuormasta. No tästä taakasta voin vapauttaa sinut. Miten muka? Paas katsoen kulta kokovartalopeilistä Eevan asussa: punaisia arpia, valkeita palovammoja, sinisiä suonia ja ruskeita rasvaluomia kauttaaltaan koko matkan! Ei me olla valkeita vaan kuule kirjavia. Ha ha haa!! Juu, mutta ei ihminen voi olla kirjava, kirjava … Mutta hybridi se kyllä voi. Me ollaankin kirjavia hybridejä. Kaikkea se evoluutio saakin aikaiseksi!

Mutta kuule! Ei enää.On pakko tai pakahdun. Miten puolustaudut tästä häpeästä. Ei minua hävetä. Kyllä hävettää, kun muistat, että olet hetero. Heterot ovat ylikansoittaneet koko maailman , siitä et voi livetä. Meitä on liikaa ja se on käsittääkseni heteroiden syy. Ei niitä klooneja vielä ole niin paljon eikä robotteja lasketa! Ha ha haa, olet kyllä pähkäpöllö, ho ho hoo! Joo, ja kauheinta on, että ei osata lopettaa. Telkkarikin tarjoaa valintamahdollisuuksia paljastamalla aina vähän nakuvalintaohjelmassa. Ei olla katsottu sitä. Ei niin, mutta mainoksesta minä … Ho ho hoo! Ei olisi saanut kehittyä eikä sivistyä. Muistatako, kun meitä opetettiin? En vieläkään tiedä olenko yksi- vai kaksineuvoinen. No pölyttäjä ainakin, unohdin imuroida. Ajattele, jos ihminenkin voisi jakautua tai kuroutua, säästyisi aikaa turhilta touhuilta. Pitäisi aina anoa kuroutumislupa, ho ho hoo. Ei tarvitse. Tylyä, miten niin. Kuulithan tuota uutisen, että enää ihmiset eivät koskettele toisiaan, vaan puhelinta. Meillä ei ole älypuhelimia. Äly on päässä ja kapulat kourassa. Hei ha ha haa, entäs jos pannnaan ne nukkumaan vierekkäin samalle yöpöydälle, ho ho hoo.

Eikö voitaisi jo nukkua, karkaa uni turhalla nauramisella. Naura sinä vain, jos uskallat. Minulla on ässä hihassa. Eiiiii... Onpa hyvinkin. Kuule, me ollaan vanhoja! Kai sitä on vanha, jos elää pitkään. Sitä minä juuri yritänkin sanoa. Vanhat sotkevat koko nykyisen yhteiskunnan. Niitä on joka nurkassa hoidettavana ja hoitajista ei ole tietoakaan. Niille on maksettava eläke, vaikka eivät tee mitää hyödyllistä. Apua, jos kohta maksavatkin vain joka toinen kuukausi tai pienentävät puolella. Kyllä tässä hymy hyytyy. Arvotonta roinaa ollaan ilmaa pilaamassa. Nyt kuule lopetat. En kyllä! Mistä luettiin se juttu, että miettivät jo vainajien kompostoimista. Ei mistään! Pää tyynyyn. Ha ha haa! Vai vielä naurattaa. No, jos omaiset sitten soittavat kompostointivirastoon ja kysyvät ha ha haa, että onko rouva Suistomaa jo kyllin tekeytynyt; olisi niin mukava saada piharuusuille oman mummon multaa!

Nyt lopetat! Onko pakko, minulla olisi vielä yksi juttu. Iho umpeen! Anna edes käsi!

Jaa tämä sivu