Tervetuloa hiirenkorvat! Olette yhtä odotettuja kuin muuttolinnut. Varma kesän alkamisen merkki, ihmisten jokavuotinen ihme ja ilo. Että voikin olla hiirenkorvien varassa tunne maapallon vakaasta toiminnasta. Että kaikki on melkein niin kuin pitääkin!

Itse asiassa juttuni tarkoitus ei ole puhua hiiristä eikä korvistakaan, vaan karhuista. Uneksuin karhuista. Uni voi olla profeetallinen uninäky tai vain sitten tavallinen, ajatuksia antava uni. Kaiken jaan, mitä saan ja vielä senkin, mitä kuvittelin saavani. Jos nyt käykin niin, että lopputulema on: enemmän intoa kuin älyä – tässä kaikesta huolimatta. Olin vanhalla mantaallikunnan talolla. Alueella oli paljon karhuja. Niihin suhtauduttiin pelolla ja pelosta kumpuavalla arvovallalla. Karhu on karhu ja arvaamaton sellainen vaikka miten nallekarhuttelisi! Erityisen hämmästyttävää oli kuitenkin tämä: karhuja käytettiin häikäilemättömästi hyväksi ihmisten omiin tarkoituksiin pelosta huolimatta toistuvasti kaiken aikaa. Metsän kuningas, alistettuna käskyläisenä ja orjana.

Mieleeni nousi Venäjän karhu! En voi sille mitään, että katsellessani ja kuunnellessani Ukrainan kriisin eri vaiheita – tunne ja vakaa vaikutelma on koko ajan sama: on kuin katselisin loppuun hiottua näytelmää; kaiken pitäisi sujua ja varmasti sujuukin. Näytelmän autenttisuus taataan Ukrainan kansan sanomattomilla kärsimyksillä. Olen opetellut kysymään kaikesta; kuka tästä hyötyy? Ensin kansat taputeltiin ja yhä taputellaan kaaokseen koronan avulla. Kun ensimmäinen näytös alkoi loppua oli kahvittelun jälkeen täysi yllätys tiedossa: sotatila, jota harvat olivat ymmärtäneet odottaa ihan oikeasti. Sota sai aikaan sen, että maailman oli varauduttava pahimpaan ja vieläkin yllättävämpään juonikäännökseen. Suomikin rynnistää Natoon, vaikka aina on sanottu ja vakuutettu, että sotilasliittoon ei mennä ilman kansanäänestystä. Nyt hatarat gallupit kertovat kansan tahdon ja natotahti on varma ja vakaa. No, sekös sekoittaa pakkaa – ja niinhän on tarkoituskin. Saadaan uusia ja yhä laajemmalti vaikuttavia maailmanpoliittisia kriisipesäkkeitä. Korona palkitsi lääketehtaat ja sota aseita valmistavien valtioiden kassat. Juhuu! Ilmastokriisi, joko paisutettu tai todellinen, sotkeltaa maailman ruokavarantoja ja inflaatio koristaa loput. Hinnat nousevat pilvissä. Hoitajat eivät jaksa eivätkä halua hoitaa, opettajat eivät opettaa … Jo on soppa särvittäväksi! Mietityttää, mitä Putin tekee maahan pommitetulla etupiirillä. Ei ehkä mitään, mutta Eurooppa palelee ja kärsii energiapulasta. Kuka tästä kuulkaa hyötyy? En keksi muita tällä erää kuin ne eli he, jotka haluavat nollata kaiken ja aloittaa omilla ehdoillaan alusta. Tämä on kovaa peliä. On sama, onko pelinappulasi nallekarhu vai artikla viisi – samassa sopassa meitä keittää isot asiat ja päättäjät tinahatuissaan tai ilman!

Onneksi Herra lähetti lohdutuksen opetuksen Heikin kautta. Morsian oli morsian, mutta ei tahtonut millään mennä virallisesti vihille. Morsian ajatteli näet näin: virallisesti vihittynä tulevat kaikki piilossa olevat salaisuuteni julkisiksi. Sitä morsian pelkäsi ja häpesi. Mutta sulhanenpa sanoi morsiamelle näin: rakkaani, minä tunnen sinut salatuimpaan saakka, kaikki salaisuutesi. Ei ole enää mitää, mikä voisi yllättää tai tulla julki. Kaikki on tiedossani, menneet, tulevat ja olevat. Tartu siis rohkeasti käteeni, että voimme julkistaa ikuisen liittomme: sinä olet Minun ja Minä olen sinun! Taivaassa odotetaan vain, että sanomme: tahdon! No, kuka tästä lohdutuksesta hyötyy? Tietysti kaikki, jotka eivät tahdo uskaltaa ottaa Jeesuksen kädestä ja sydämestä kiinni!

Jaa tämä sivu