03.02.2024

MITÄ TÄNÄÄN

Tiedäthän, että mitä paksumpi ruusun varsi on sitä pitempään kukka kestää ja voi hyvin!


Mitä tänään syötäisiin, mitä tänään tehtäisiin … Ohjelmointi on aina käynnissä! Ja varmaa on, että juuri sinä päivänä, joka on ajateltu ei niin mihinkään – täyttyy aikataulu ennennäkemättömällä tavalla kaikenlaisesta yllätysohjelmasta. Pysytäänpähän virkeänä! Ja virkeydestä niikseen: isomummo sai uuden oloasun, keväisen sellaisen ja itselleni ostin ruusukimpun ruokapöydälle. Kevättä rinnassa siis. Kyllä valo saa ihmeitä aikaan, vaikka se näyttääkin armottomasti puhdistamatta jääneet kertymät ja kerrokset niin ulkopuolelta kuin ihmisen sisältäkin. Valoa kohti kurottuu heiveröisinkin kasvu, miksipä emme myös me luomakunnan kruunut ja maan matoset.


Ruokapolitiikasta tuli mieleen näky, joka minulle annettiin syyskuussa 2022. Olen kirjannut sen blogiini Karhuvaara nimellä. Venäjän karhu kävi napistamassa pohjois-Suomesta palasen ja yritti saada lisääkin. Käy lukemassa! Lähetin näyn Mika Aaltolallekin. Nyt yksi jos toinen asiantuntija arpoo ja arvioi Venäjän halua ottaa osansa pohjoisesta niin meiltä kuin mahdollisesti Ruotsilta ja Norjaltakin. Näyssäni Venäjä poikkesi pöydässämme noin Murmanskin kohdalta yli rajan. Valmiina ja varautuneena on oltava kaikkeen ja kaiken varalta! Näitä pohtiessa tulee mieleen, että onko sen niin väliä, mitä tänään syötäisiin. Tärkeintä lienee se, että Suomesta voidaan yhä edelleen sanoa, että oma tupa, oma lupa. Ei ole voinut jäädä huomaamatta, että reservistä halutaan siviilipalvelukseen suurin joukoin. Pelko kopaisee, kun asia alkaa tulla omalle tontille. Mutta yliherkkyydestä ei seuraa muuta kuin hötkyilyä ja hosumista. Että parin päivän lakon takia ihmiset hamstrasivat ruokaa kuin maailmanlopun edellä. Olemme tottuneet liian hyvään ja marisemme siitäkin. Pahoin pelkään, että Jumala haluaa oikaista suomalaistenkin arvomaailman. Ei Hänen tarvitse uhota: ottaa vain hetkeksi suojelevan kätensä yltämme, että saamme maistaa valintojamme ja niiden seurauksia. Ja muistutanpahan vain, kun panemme toivomme Natoon ja Amerikan sopimuksiin: arvovaltaiselta taholta on profetoitu, että kun olemme pulassa, apua ei tule Natolta eikä EU:lta. Olisiko aika uudistaa liitto Jumalan kanssa.


Terveyttä kohti hyvät ystävät! Tämän päivän Sana oli psalmista 103. Raamattu liittää useammin kuin kerran yhteen syntien anteeksi antamisen ja saamisen ja siinä yhteydessä myös ihmisen parantumisen. Näillä sotenäkymillä olisi ehkä turvallisinta palata juurillemme ja uudistaa suhde yläkertaan. Sana ei valehtele. Sairaus on aina esimakua kuolemasta ja tiedättehän, että synnin palkka on kuolema. Miten meiltä on päässyt unohtumaan selvät sävelet. Kiitä siis Herraa minun sieluni, äläkä unhoita, mitä hyvää Hän on sinulle antanut ja antaa joka päivä.