02.08.2023

KILPALEHMÄ

Tapasin serkkutyttöni pitkästä pitkästä aikaa! Pakko käyttää tyttöni ilmaisua, koska serkkuvanhukseni kuulostaa mahdottomalta, vaikka ikää alkaakin kertyä. Eikä tämä ole ikärasismia!

On eletty siihen seikkaan asti, että tosiasiat ja rasismi sekoitetaan tarkoituksella toisiinsa. Ajattelepa kaunista tyttölasta, joka vetää perässään muovista lehmää. Eikö siihen sovikin vanhemman serkun sanoa, että kappas; lehmälläsi on pyörät – sinulla taitaakin olla oikea kilpalehmä. Ja niin rasismista riippumatta lapsi sai laakista lempinimen – Annuli Kilpalehmä. Tässä ei tehty vahinkoa lapselle eikä lelulle. Asialla on asialliset perusteet ja pitkät perinteet. Tämän takia serkkuni ei kai pane vieläkään pahakseen, että tervehdin häntä yhä Annuli Kilpalehmänä! Onneksi lelu on tallella serkkuni kodin historianurkkauksessa todisteena rakkaudesta ensisilmäyksellä. Lelun suunnittelijaa ei voi palkita visuaalisesta onnistumisesta, mutta lelun toimivuutta ja moniulotteisuutta kelpaa kehua kenelle tahansa. Sitä en tiedä, kun lehmällä on tissit tai siis utareet. Ne kuuluvat kyllä lehmäeläimelle, mutta tänä aikana, kun ei saa olla sukupuolten moniarvoisuuden esteenä, mietin, että tohtiiko noista näkyvistä todisteista edes puhua. Vaikka totta on niin, että kohta sonninmurikoillekin kehittyvät utareet samalla tavalla, kun miehille kilpailukelpoiset rinnat. Miehet ja lehmät syövät ruokansa monista erilaisista muovikääreistä ja saavat elimistöönsä liian suuren määrän naishormoneja. Liiviteollisuudella tulee pyyhkimään hyvin.


Kummasti lohduttaa tuo ikivanha lehmä! Se on niin kunnioitettavan yksinkertainen ja ilmiömäisen omannäköinen, että se tasaa sydämentykytystä uutisotsikoita tarkasteltaessa. Ihminen koettaa hyvää, mutta sutta tuppaa tulemaan. Ajattele nyt noita sähköautojakin. Kuka olisi voinut tietää, että niistä saadaan varsinainen riesa: kaikki pitää pannan uusiksi ja sitten ne kelvottomat syttyvät tuleen itsestään ja polttavat vertaisijaan laivalasteittain. Jospa ne suunniteltiinkin siksi, että autokanta pienenisi tai ainakin uudistuisi. Mutta lentopelko on saanut nyt seurakseen autonpalopelon! Ja mitä lentämiseen tulee ja moralisointiin sen käyttämisestä – varatkaa vain jo nyt kalenteriaika 2030 kansainvälisille konferensseille. Ihmisten on varatta aikaa – paljon aikaa, jos mielivät ajoissa kokouspaikalle – mieluiten liftaten. Tällä tavalla pidetään vihreät rauhallisina ja lentokompensaatiot kohdillaan. Kyllä pommikoneiden pitää saada lentää!


Kanadalaiset painavat nyt otteen lääkärikirjasta savukkeisiin ja niiden pakkauksiin. Jos kamalat kuvat tekisivät tehtävänsä, olisi maailman kansat jo aika päivää sitten torhentautuneet. Mutta ei. Kansa pysähtyy kuvaamaan kolareita, että voivat maiskutella karmivia tapahtumia vielä kotosallakin ja erityisesti näyttää ne kavereille. Hiljaa hiipivä uhka keuhkosyövästä kuvattuna on liian hidastempoinen peloke nykyaikaiselle ihmiselle. Jo mainoskin sen todistaa: meidän kuuluu sanoa, koska minä haluan!


Huippuammattilaiset pohtivat päänsä pahki, miten vauvasta varhaiskasvatukseen voisi tukea sukupuolten moniarvoisuutta. Se onkin mitä arvokkain ja tärkein asia. Mitä siitä arjesta tulisi elleivät mukulat tietäisi, mitä tapahtuu, kun hoitaja sanoo, että nyt pitää pestä pylly. Lapsen on tiedettävä, millainen pylly minulla on ja millainen se voisi olla – jos ei olisi tällainen. Ilman tätä tietoa hygienian ylläpitäminen on vaakalaudalla. Seksuaalisuus on tämän maailman tärkein asia. Sitä on juurta jaksaen pohjustettava, pohdittava ja havainnollistettava läpi koko elämänkaaren silloinkin, kun vanhuksella on jo vaipan vaihdon aika. Seksi kuuluu kaikille!


Kai nyt olette tietoisia siitä, että tämän vuoden maailman luonnovarat on sitten jo käytetty. Köyhä kansa kyllä ymmärtää kantapäänsä kautta, että kun tili on tyhjä, varat on käytetty. Veden loppumisesta ollaan yhtä huolissaan, ehkä enemmänkin kuin muiden luonnovarojen vähenemisestä.

Täällä tuhansien järvien maassa menee hitaammin jakeluun. Ehdotan kuitenkin, että vesivessoja ryhdytään korvaamaan valtion tukemana joko aurinoenergialla polttavia vessoja asentaen tai ihan tavallisia huussikuplia talojen kylkeen pykäten. Ei kohta voi kallistaa vesimaljaa pelkästään jätöksien huuhtelemiseksi! Juu, ja kohta meillä on munaton maailma. Profetioiden perusteella on sanottava, että lintuinfluensa tappaa kanat ja kanalat. Kuukausia sitten pyysin munamassan valmistajia kasvattamaan varastonsa täpötäyteen kriisin ohittamisen ajaksi. Eivät vastanneet postiini millään tavalla, kun hulluna pitivät. No, joko nyt voisi aloittaa asian hoitamisen?


Ja vuodatuksen päätteeksi! Leluyhtiö etsii pääuunoilijaa Uno-pelin markkinoimiseksi. Eipä ole helpompaa hommaa hoidettavaksi. Uunoja ollaan ihan kaikki!