20.07.2023

YHTEISILO

Vai ei muka voi vanha nuortua ja kukoistaa! Kuva puhuu ihan toista kieltä. Jo kukkimisensa kukkinut pensas on saanut uuden kukkaloiston yhteisilon takia. Hiirenvirna on hoksannut, että tuossapa tukeva varsi ja lehdistö, jota pitkin kiivetä. Pensas saa loistaa ja kukoistaa, hiirenvirna puolestaan saa palkkioksi hyvästä kasvusta ihanan kasvuympäristön ja turvallisen tavan tarjota kukkasensa silmien iloksi ja pörriäisten parhaaksi. Tämäpä se vasta on yhteisiloa! Onpa meillä ihmisillä oppimista.


Kauniista hurmioituneena heräsin tänä aamuna ihanat asiat mielessäni. Lausuin selkeästi ja kuuluvalla äänellä yövuoteestani näin: minun elämässäni ei ala mikään muu kuin äitiysloman aika.

No, fyysistä puolta tarkasteltaessa on toki vapaus nauraa makeasti – mutta tästäpä ei olekaan kysymys. Jumala siunatkoon, että sanat olisivat tulevaisuuden- ja tiedon ihanat sanat. Ihmiselle, joka aina odottaa Jumalan suuria ihmeitä, ei mikään ole toivotumpaa. Äitiysloman aika on jo syntyneen ihmeen kanssa siirtymistä kokonaan uusien ja merkityksellisten asioiden kanssa elämiseen. Entiset asiat siirtyvät ainakin joksikin aikaa syrjään ja monet niistä häviävätkin kokonaan. On siirrytty huoleen ja hoivaan, joka samalla on vastuullista ja aina yllätyksellistä. Rakkautta on käsin kosketeltavaksi asti! Kaikki uudet äidit voivat todistaa, että elämä muuttuu. Jos uusi joskus tuntuu raskaaltakin, vie saatu lahja voiton kaikista ponnistuksista. Niin. Voisi kai sen nyt näinkin sanoa: ja vanhakin jo nuortuu kuin lapsi leikkimään ja koukkuselkä suortuu – on kaikki riemuissaan.


Aloitan aamun, jos suinkin mahdollista, päivän Sanalla. Tänä aamuna ote oli psalmista 34. Vanhurskaat huutavat ja Herra kuulee heidän huutonsa ja huolensa ja rientää pelastamaan heidät kaikista niistä vaivoista – vapaasti mukaellen. Kaikki voivat siis kokea äitiysloman ajan omissa asioissaan. Lahja on luvattu ja saatu. Ryhdy vain rohkeasti elämään se todeksi. Kiitos Herra kaikesta hyvästä ja kauniista. Iso kiitos yhteisilosta Sinun kanssasi!