Aloitan todistusaineistolla! Kuvan kaksi jättimiljoonakelloa ovat osoitus siunauksen vaikutuksesta. En ole koskaan aikaisemmin kasvattanut ihan näin valtavia kukkia. Nämä miljoonakellot ovat kestäneet alkukesän kylmät rankkasateet, pienen pakkasen ja keskikesän superhelteet päivittäisen vesitilkan ja satunnaisen lannoitteen voimalla. Ja johan olen maininnutkin: säästä riippumatta ne on muiden kukkien ohella siunattu! Herra, varjelisitko kukatkin, kun ei ole mahdollisuutta hankkia uusia tilalle. Ja pyyntö on kuultu ja kuullaan vastakin. Kiitosmielin pelmahtelen kauniisti kasvavien seassa. Lieneekö harjoittelua Taivaan kukkaosastolla työskentelyä varten, kun niin mieleiseltä tuntuu ja näyttää!

Luin artikkelin Suviseuroista: vanhoillislestadiolaisten kesäkokoontumisesta Sanan äärelle. Jo elämänkaaren keskikohdan ylittänyt mies totesi toimittajalle: että olen täällä muiden seassa, mutta en ole vieläkään varma, pääsenkö Taivaaseen.

Raamattu on aikojen kuluessa ollut varattu vain sananjulistajille. Ei ollut suotavaa, että rahvas ihan itse olisi ryhtynyt tutkisteluun. Nyt kun Sana on kaikkien saatavilla, sitä ei haluta eikä tarvita, vaikka se olisi kirjoitettu ymmärrettävämmin nykysuomeksi ja sopivasti sensuroitukin, että kukaan ei tuntisi jäävänsä pelastuksen ulkopuolelle.

Pelastus ja Taivaaseen pääsy on Jumalan itsensä toimesta tehty niin helpoksi, että pöllömpikin sen voi käsittää. Ihmiset sitä vastoin ovat omissa hengellisissä porukoissaan vääntäneet suoran vaikeaksi ja vääräksi. Pelastuksesta on myös tehty tunnekysymys, jota se Raamatun valossa ei ole ollut koskaan. Voi olla pelastettu vaikka ei tuntuisi yhtään miltään. Toisaalta juuri ne Jumalan omat, jotka ovat lähimpänä Häntä, tuntevat olevansa kaikken kauheimpia syntisiä. Sekamelskaa siis riittää!

Raamatun mukaan pelastus ja Taivaaseen pääsy on tässä. Sana sanoo, että jolla on Jeesus, hänellä on myös Isä. Mutta joka kieltää Jeesuksen, sillä ei ole Isää Jumalaakaan. Pelastuksen kannalta ei siis ole mitään hyötyä uskoa Jumalaan, koska oleellinen toinen puoli jää puuttumaan. Juuri niin! Jeesus on kompastuskivi tai peruskivi, turvallinen tukikulmakivi! Kun ihminen turvautuu Jeesukseen, hän jo itse asiassa tunnustaa olevansa syntinen ja tarvitsevansa Pelastajaa. Jumala katsoo syntisintäkin Jeesuksen kanssa kulkevaa ihmistä Jeesuksen pyhyyden läpi ja siitä syystä voi rakastaa ja ottaa vastaan Taivaaseen. Miten Jeesus teki? Kohdatessaan syntisen naisen, Hän totesi, että viisi miestä sinulla on ollut ja eikä tämä nykyinenkään ole omasi. Mene nyt siis – äläkä enää syntiä tee. Yksinkertaista ja kaunista. Jeesus ei käskenyt ensin naista piehtaroimaan pahoissa teoissaan tunnustamalla ja muistelemalla niitä yksityiskohtaisesti milloin millekin kokooonpanolle, että saisi synninpäästön. Riitti, että nainen jäi puhumaan Jeesuksen kanssa. Pelastus ja Taivaaseen pääsy on yksin ja kokonaan Jumalan teko alusta loppuun. Kun ihminen antaa kaiken toimintavallan elämänsä suhteen Jeesuksen käsiin, hän saa luottaa siihen, että Jeesuksen voima ja arvovalta riittävät luotsaamaan jokaisen kohti Taivasta. Joskus tulee anteeksipyydettävää, tulee uusia lipsahduksia ja retkahduksia, mutta Jeesuksen Veren voima voi ja kykenee aina, kun Häneen turvaudutaan uudestaan ja uudestaan. Jos Jeesus käski ihmisten antaa anteeksi 70X7 , antaisiko Hän itse anteeksiantoaan kitsaammin tai säästeliäämmin. Jeesuksen lähettämä Puolustaja Pyhä Henki opastaa ja auttaa yksityiskohtaisesti ja henkilökohtaisesti jokaista Jeesuksen omaa. Harmi, että monet institruutiuot ja ryhmät luulevat, että heidän laatimiensa säännösten ja määräysten monenkirjava luettelo kieltoineen ja käskyineen tarvitaan Jumalan työn tueksi ja rinnalle.

Kukaan ihminen ei voi sanoa sinulle pääsetkö Taivaaseen! Kukaan ei voi kieltää sinulta Taivaspaikkaasi ja sanoa, että sinua ei ainakaan Taivaassa tavata! Pelastusvarmuus on Jumalan Sanassa ei pelastusvarmuuden tunteessa. Tarvitaan tieto, että tunteet eivät voi tehdä tepposia. Uskotaan tämä: joka riippuu Minussa (Jeesuksessa), sitä Minä en hylkää enkä jätä. Ja kuulkaahan tätä: Jeesus on Sanansa mittainen mies. Jeesus haluaa pelastaa! Sitä ei voi tehdä tyhjäksi arvosteleva uskova, ei kieltäjä eikä käskijä, ei tiede eikä mikään muukaan inhimillenen asia. Taivaaseen mennään Jeesuksen kanssa olipa kulku miten kompastelevaa tahansa. Ja Taivaassa tavataan toiset Jeesuksen kanssa tietään kulkevat ennemmin tai myöhemmin. Ei olla seassa, ollaan Jeesuksen kanssa päämäärätietoisella matkalla! Ja Taivaassa tavataan!

Jaa tämä sivu