SANA SANASTA! Päivi Räsänen on taas otsikoissa! Mitäpä siitä, jos vain otsikoissa, mutta kun samalla on roikuttava löysässä hirressä ja odoteltava mahdollisia tuomioita. Nouse ja ole kirkas, Päivi! Herra on laittanut hentoisen naisen tulilinjaan, koskapa selkärankaisia miehenköriläitä ei näytä löytyvän tositoimiin ja taisteluun. Ihmettelen minä vallan tavattomasti, eikö koko jäljellä olevasta luterilaisesta seurakunnasta löydy komppaajaa ja puolesta puhujaa tosiasialinjalla! Ymmärrän toki, että leipä maistuu niin pastorin kuin piispankin suussa: joukosta erottamisen ja leivättömän pöydän pelko pistävät piileksimään.

Päiviä kiusaava inkvisitio tekee Jumalan Sanalle palveluksen. Mitä enemmän Päiviä kiusaatte sitä suuremmasti Sana ja sen sisältö on esillä. Pelkästä uteliaisuudesta ja mielenkiinnosta miten Päiville käy, ihmiset tulevat ainakin yhdeltä osin tietoiseksi Raamatun ajankohtaisesta opetuksesta. Ja tulista tavaraa näyttää Sana olevan, koskapa sitä ei saa edes siteerata julkisesti. Näinköhän käy, että Hitlerin Taisteluni-kirjaa kommentoivat leimautuvat natseiksi... Tai Uppo-Nallea julkisesti lukevat joutuvat vastaamaan sekä sanoistaan että teoistaan. Täällä on sanan- ja mielipiteenvapaus, kunhan ette vain ota esiin näihin teoksiin laitettua tekstiä.

Ihmiset äänestävät jaloillaan. Kukapa haluaisi kuulua instituutioon, jonka tarkoitusperä ja sanoma ovat epäselviä ja vaihtelevat kulloisenkin tuulen ja trendin mukaan. Itsekään en voi kuulua sellaiseen seurakuntaan, joka ilmoittaa toimintansa perustuvan Raamattuun, jonka sisältöä voi muuttaa ja karsia. Asialta putoaa pohja! Jos kuulun joukkoon vaikka vain hiljaisena edustajana, olen kuitenkin jäsenyyteni ansiosta tuon organisaation kannattaja. Moni roikkuu mukana palvelujen perässä: häät, hautajaiset, kaste, rippikoulu … Ihmiset haluavat ja tarvitsevat palveluita kirkolta, jonka varsinaiseen opinsisältöön he eivät usko kuin korkeintaan joulukirkossa ja silloinkin mennään tontut edellä.

Erilaisista yhteisöistä voin luopua, mutta Jeesuksesta en milloinkaan! Kun luen koko Raamatun Sanan, en voi paeta: paljon on tullut tehtyä väärin ja synti syyttää! Syytös on sillä lailla metka, että se ei häviä lähimmäisten vähättelyllä ja pään paijaamisella: niinhän me kaikki... Kun Sana vakavoittaa, se antaa myös mahdollisuuden syyllisyydestä pääsemiseen. Tee parannus Tuija: tuo Jeesukselle taakkasi ja ota vastaan vapautus ja oikeus kulkea taivastietä Jeesuksen kanssa perille asti. Tässä ei ihmisillä ole nokan koputtamista – taivastakuuta ei voi mitätöidä eikä peruuttaa.

Jaa tämä sivu