Tuhti juttu! Kuiva-ainekaapista löytyi vanhenevia hiutaleita. Päätin jalostaa ne syötäviksi. Sekoitin karjalanpiirakoiden kuoritaikinaan ruishiutaleita ja haudutin puuron riisihiutaleista. Nam! Ruishiutaleet vaikeuttavat kyllä kaavilointia, mutta maku korvaa vaivan: ihanan pahkinäinen ja rapea. Puuroon sujautin juustoraastetta. Ja aina vain paranee! Puuro saa olla hyvin paksua, muuten se valuu pellille. Karjalaisiksi näitä ei oikein voi sanoa, mutta koska pitävät nälän pitkään pakosalla – olkoot tuhteja!

Nyt on aika auttaa toinen toisiamme! Mekin autettiin kylmettyneen auton käynnistämisessä. Mieheni potee geeneihin kirjattua ripotteluvaivaa. Asiat ja tavarat ovat kyllä tallessa, mutta laajalle levitettyinä. No, auto tuli autetuksi, mutta kotimatkalle lähdettiin ilman silmälaseja. Paluumatkalla, kun kiihtynyt mieleni oli jo tasaantunut, kysyin, että mihin sinä ne sitten olit laittanut. Lumiukolle! Lumiukolle! No, saipahan ukkorukka ennen näitä vesikelejä ja sulamistaan uudenlaista näkökulmaa maailmaan. Mieheni lasit veivaavat silmiä suuntaan ja toiseen, joten kyllä lumiukkokin sai 3D otoksen ympäristöstään. Mutta kenen mieleen tulee laittaa omat silmälasit lumiukon päähän?

Alan kyllästyä siihen, että viihteeksi tarkoitetut TV-ohjelmat opettavat meitä, miten moninaisilla tavoilla saa hengen ihmisestä lähtemään. Sitä katsoo kuin oppikirjaa. Ihmekös tuo, että rikolliset harjaantuvat täysiksi tekijöiksi! Eikä katsantakulma juuri muutu, jos tarkastelee elettävää elämää. Katsokaa nyt vaikka valkokaulusköyhällistön tai pk-yritysten ihmiskohtaloita. Verotuksella ja sääntelyllä on ikinitistetty. Nyt vihreä liike antaa lopullisia iskuja vaikkapa polttoaineen hintojen muodossa. No, jos et satu olemaan rekkayrittäjä, olet ehkä omakotitalon omistaja, joka kiltisti luopui öljykattilasta ja puukattilastakin pienhiukkasten takia. Jäi sähkö käytettäväksi pumppujen kanssa tai suorana. Pörssisähkö maksaa noin 1300 euroa kuussa. Ei siinä paljon pumpata eivätkä puutkaan ole takassa ilmaisia. Siis palellaan ja saadaan korona tai vaihtoehtoflunssa! Pahimmillaan molempiin voi kuolla tai sitten siihen, että ottaa rokotteen tai jättää ottamatta. Ja mitä väliä sillä oikeastaan on, kun yritys kuitenkin pakkosuljetaan vaikka muuten jo selitetään, että koronaan pitäisi suhtautua kuin tavalliseen nuhakuumeeseen. Ja että valtiolle ei vain tule menoeriä, karanteeni muutetaan sairaslomaksi, jonka maksaa ihminen itse tai se pieni yrittäjä, joka ei saa tehdä tulosta. Mikä dekkari! Kuka kaatuu, kuka jää seisomaan oksanreikävuoroonsa? Hääppöinen ei ole kummankaan osa. Vaan, jos tämä onkin sitä paljon puhuttua nollausta ja uuden aloittamista puhtaalta pöydältä.

Syödään ainakin tuhdisti! Niin kauan kun meille ei ole säädetty henkilökohtaisia päästörajoja, voidaan ainakin pistellä piirakkamme voilla viimeisteltynä!

Jaa tämä sivu