PÄÄMINISTERIN BAILAUS OPETTAA MEITÄ! Jos jätetään toisille kuoppaa kaivavien ja toisen harha-askelista hyötyä tavoittelevien takaa-ajatukset huomioimatta, valtaa murhe ja suru pääministeriämme kohdanneesta kohusta. Varmasti kaikki bailaavat, mutta kaikkia ei haluta kaataa petturimaisilla kuvien julkaisemisilla. Pääministeriä kohtasi luottotappio! Tai sitten jättipotti. Aika näyttää!

Päättäjien ja valtaa pitävien maailma on tosi kova. Pakosti ajattelen Sanna Marinin koko nuoren iän mittaisia ponnisteluja pääministerin tehtävään pääsemiseksi. Kyllä siinä on pitänyt unohtaa leikit ja pelit, kun lapsosena jo on tehty pitkää, päämäärähakuista päivää. Mutta ihmisen on saatava leikkiä elämään kuuluvat leikit jossakin vaiheessa. Jos leikkiaika osuu aikuisuuteen, saattaa huomata leikkivänsä tulella.

Pääministeri-instituutio vaatii siihen solahtavan ihmisen mieluiten vastaan panematta. Jos instituutiota ravistelee, käy kamppailussa pahimmillaan niin, että ravistelija itse putoaa kyydista ja tulevien sukupolvien päättäjät korjaavat ravisteluajatusten evoluutiokehityksen sadon. Se, mikä nyt on epämieluista, saattaa tulevaisuudessa olla tuikitavallista! Pääministeriämme kohtasi myös toinen sudenkuoppa. Suomalainen mielen- ja sielunmaisema on feministien uutterasta työstä huolimatta yhä alkukantaisella tasollaan. Jokainen nainen kulkee ja tekee työtä kahdessa kentässä: joko madonnana tai huorana. Nämä käsitteet ovat laajat ja moniselitteiset kunkin ajattelijan kokemuspiiristä katsoen, mutta loppupäätelmät aina vaan lopputuloksineen samat. Hyvä – paha-asetelma, vaikkakin rumasti sanottuna! Eikä presidenttimme ulostulo yöllisine tutkimusretkineen samaan aikaan pelannut yhtään pääministerin pussiin. Sanna Marin on myös pienen lapsen äiti, mutta vain presidentti kulkee esimerkillisesti julkisuudessa taskulampun valossa sammakoita ja nilviäisiä etsimässä pienen poikansa iloksi.

Vaikka ravistelisitte kuinka, sanonpa sittenkin. Jesaja kirjoittaa mielenkiintoisesti valtio-opin asioista. Harva muistanee, että kun Jerusalemin rappeutumista ja kukistumista käsiteltiin, Jumala laittoi ravisteluna ja rankaisuna johtotehtäviin nuorukaisia ja naisia. Tämä henkilöstö sai aikaan eksymisen ja polkujen suunnan sumenemisen – siis sekasorron. Eipä nujerreta naisia eikä nuorukaisia. Arvioidaan vain kasvavia hedelmiä!

Jos hyväksymme sen, että liian nuori ikä kokemuksen puutteen kanssa voi olla vahingollista suuren päätäntävallan kanssa – päädymme vanhoihin ukkoihin! No, en minä vanhoja ukkoja kaipaa, mutta vaikkapa Vanhasta ja Väyrystäkin kyllä. Vanhoissa miehissä viiksekkäissä on se hyvä puoli, että he eivät enää jaksa bailata, vaan tehdä vain työtä. Vanhan miehen haaveena on saada kasvonsa postimerkkiin ja hulluimmissa unelmissa ratsastajapatsaaseen Mannerheimin viereen. Näillä rentoutumiskeinoilla ei ole vaaraa kenellekään muulle kuin haaveilijalle!

Olemme kaikki ihmisiä! Toden totta. Nuoria poliitikkoja kouluttavat huippuunsa hiotut ja verkostoituneet kehäketut. Vaikea on siinä olla nuoren suostumatta ja sopeutumatta. Tekee ehkä vain mieli mennä kuin pässinä narussa ja toivoa parasta. Meidän pitäisikin puhkaista norten poliitikkojen hyväksi käyttämisen puhumaton kupla! Jos vanha kehäkettu käskee kumartamaan, että saisit kaiken kultaisen ja kiilllotetun … Mitä sinä tekisit?

Loiri lauloi Leinon uuteen kuuluisuuteen. Ja Leino kirjoitti jo aikoja sitten tuleville päättäjille runon ”Europan lapsi”. ”Europan lapset, saa nuorna jo harmajat hapset... Oisi Atlantis kuin ennen, ei vain meren vaahtohon mennen!”

Jaa tämä sivu