Voi tätä sirkusta! Ihminen ei opi. On totta tosiaan suuri siunaus, että saa elää tavallista ja turvallista elämää kaikessa rauhassa rakkaittensa kanssa. Isomummo kutoo sukkaa ja sanoo, että ihan karmii ja puistattaa, kun käyttävät samanlaisia sanankäänteitä kuin ennen koettuja sotia. On niin epäreilua, että vieläkö meidän, sotien kokemat, on nähtävä kolmannen maailmansodan alkaminen! Pienempikin selkkaus on ihan yhtä paha juttu. Turhat kuolemat ja kärsimys, nälkä ja pelko – joita korvataan taas monen sukupolven ajan.

Rauhan lapsena itse katselen diplomatian kenttää ihan pihalla. Jos työpaikoilla selvitettäisiin asioita yhtä härskisti ja taitamattomasti – syttyisi ilmiriita. Kun kuuntelen maailman älymystön, suurten johtajien uhoa ja puhetta toinen toisilleen, en voi uskoa, että he tosissaan tarkoittavat, mitä sanovat. Diplomatiaa ei kerta kaikkiaan voi hoitaa tuolla tasolla noin huonosti. Siksipä mietinkin, että onko kysymyksessä suuri näytelmä ja minkä vuoksi! Mihin asiaan emme saisi kiinnittää huomiota, mitä emme saisi nähdä? Mediaa käytetään taitavasti kuohuttamaan ja piilottamaan milloin minkäkin- laisia asioita. Tosin nyt olympialaiset vievät osan ihmisten tarkkaavaisuudesta. Jos itse tarvitsisin piilottaa yhä enenevässä määrin esille tulevat koronarokotetörppöilyt, lietsoisin kyllä uhoa ja sotaa, että ihmisten mielenkiinto ja tarkkanäköisyys kiinnittyisivät uuteen mahdolliseen kriisiin. Saattaisi olla pieni mahdollisuus, että kansalaiset eivät hoksaisi, mitä tulikaan tehdyksi!

Annoin palautetta suurelle ja tunnetulle nettikaupalle. Lähettivät minulle alushousut: kertaalleen sovitetut ja uudelleen pakatut oikein häpykarvojen kanssa! Paljon kokeneena ei yhdet pikkarit karvojen kanssa kaada maailmaani, mutta tökki kyllä totisesti. Tuli kylmät pahoittelut ja peräti kymmenen euron lahjakortti. Vastasin, että hyvää vakioasiakasta ei kohdella näin, mikäli liike haluaa säilyttää maineensa ja asiakkaansa. Olisinhan voinut ottaa kuvan Iltalehteä varten ja kertoa kommelluksestani! Niin! Meiltä kaikilta taitaa ahneus viedä suhteellisuudentajun!

Tähän sopii pienen koululaisen antama opetus. Oli ollut vähäistä erimielisyyttä ja kiukkua. Tilanne kriisiytyi niin, että lapsonen paineli peiton alle ja komensi muut pois. Minulla on nyt asiaa itselleni!! Ajattelin kokeilla samaa ja suositella muillekin. On hyvä, jos on asiaa itselleen tilanteessa kuin tilanteessa.

Jaa tämä sivu